Formula Driver na Učki

Objavljeno u: 18/07/2014 - 12:10 Napisao/la Objavljeno u Brdske utrke Komentari Komentiraj!
Na padinama Učke, s kvarnerske strane, na dionici legendarne brdske auto utrke u nedjelju 20.srpnja održava se „Inter Cars Učka 2014.“, natjecanje nove automobilističke discipline što je u nas još u povojima. Vozi se „formula driver“, kombinacija brdske auto utrke i autoslaloma po uzoru na natjecanja u susjednoj Italiji. Staza duljine 2.400 metara sa startom u Veprincu biti će usporena na brzim i ravnim dijelovima sa sedam šikana, usporenja sa „zidovima“ autoguma.

-Prvo natjecanje ove vrste u nas održano je sredinom svibnja na poznatoj stazi europskog brdskog prvenstva u Buzetu, a mi smo drugi koji promoviramo ovu disciplinu za koju vjerujemo, barem prema trenutnom interesu, da će se veoma brzo naći u redovnom kalendaru automobilističkog prvenstva Hrvatske, a nadamo se i podržan od čelnih ljudi Hrvatskog auto i karting saveza. Ova je manifestacija izvrstan spoj sporta i turizma – istakao je u ime organizatora na susretu s novinarima održanom u Voloskom Igor Puž, predsjednik Autokluba „Opatija Motorsport“ kojem se u tehničkoj i sportskoj realizaciji priključio i matuljski Autoklub „Učka Sport“.

Natjecanje se službeno boduje za Prvenstvo Auto i karting saveza Istre koji je jedini, kao začetnik, raspisao županijsko prvenstvo u okviru kojeg se očekuje 20-tak sudionika iz istarskih autoklubova. Međutim lista prijavljenih je daleko bogatija, čak 105 imena našlo se na popisu uglavnom s područja Istre i Kvarnera, ali i ostalih krajeva Hrvatske, Slovenije, među kojima i 40-tak Talijana koji svi praktično nastupaju promotivno. Formula driver pogodna je za nastup iskusnim vozačima bilo brdskih i slalom vožnji, bilo rallya, ali isto tako izvrsna prilika početnicima da se okušaju u auto sportu. Upravo će početnici biti zasebna skupina i nastupiti će prvi u svakoj od vožnji.

Gledateljima je pripremljena i nagradna igra kojom mogu osvojiti nastup u ulozi suvozača sa poznatim automobilistima Tomislavom Muhvićem, Tomasom Hrvatinom ili Igorom Pužom. Svi zainteresirani moraju se prijaviti putem web stranice organizatora, a sretnici će u nedjelju „glumiti“ automobiliste. Uz njih na suvozačko će mjesto sjesti i nekoliko poznatih osoba iz javnog života.

Organizator je zahvalan glavnom pokrovitelju „Inter Carsu“, jednoj od dvije vodeće europske tvrtke u branši autodijelova, kako je istakao predstavnik Branko Marohnić, koja je u šest godina rada na području Hrvatske nositelj 12 franšiza.

Tehnički prijam i verifikacija odvijati će se u subotu od 15 do 18 sati u prostorima Mjesnog odbora Veprinac. Nedjeljno jutro od 9 sati predviđeno je za trening, a u 11 sati je start prve od tri bodovne vožnje čiji se rezultati za konačan poredak zbrajaju. Proglašenje najuspješnijih predviđeno je oko 18 sati u Veprincu gdje će cjelodnevno biti i park vozača. Prometnica od Veprinca u smjeru vrha Učke, do skretanja za Račju Vas biti će zatvorena za javni promet u nedjelju 20.srpnja od 8 do 19 sati. Alternativni prilaz do vrha Učke je s istarske strane. (m)

Aktualnosti

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

22.04.2018. - Ostalo

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

Prvi rally Slovenskog prvenstva 8. Rally Vipavska Dolina koji se vozio u okolici Vipave i Ajdovščine osvojili su trenutni državni prvaci Rok Turk i Blanka Kacin (Peugeot 208 R5). Prošle godine imali su samo jedno...

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

16.04.2018. - Ostalo

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

Napokon je došlo vrijeme i za početak nove rally sezone u Sloveniji. Prvi na redu je 8. Rally Vipavska dolina, koji se vozi u Vipavskoj dolini, a početak i kraj rallya su u Ajdovščini od...

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

11.04.2018. - Ostalo

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

Niki Mayr-Melnhof bio je najbrži na svim brzinskim ispitima 42. WeinbergHolz Lavanttal Rallyu, te se zasluženo popeo na najviše mjesto pobjedničkog postolja. Drugo mjesto osvojio je Grössing Gerwald, dok je treću poziciju zauzeo Aigner Gerhard.

You have no rights to post comments