106 prijava za brdsku utrku “Inter Cars Učka 2014”

106 prijava za brdsku utrku “Inter Cars Učka 2014”

"Čak 106 prijava zaprimili smo za prvo izdanje automobilističke utrke ''Inter Cars Učka 2014“, što je pravi pokazatelj koliko staza na Učki znači svim zaljubljenicima u auto sport", istaknuo je Igor Puž predsjednik AK Opatija motorsport, u samom uvodu jučerašnje tiskovne konferencije održane u vološćanskom restoranu 051, na kojoj su objavljeni detalji vezani uz istu.

Naime, legendarna staza na Učki, 20. srpnja 2014., ponovo će biti domaćin još jedne automobilističke utrke pod nazivom ''Inter Cars Učka 2014“, u organizaciji AK Opatija motorsport i AK Učka sport iz Matulja. Ovaj put riječ je o disciplini ''Formula driver“ koja je novost na hrvatskim stazama, a prva takva je sredinom svibnja održana u Buzetu. Okupljanje natjecatelja, tehnički prijam i verifikacija održati će se dan ranije, u subotu, 19. srpnja, u vremenu od 15 do 18 sati, na igralištu u Veprincu.

"Formula driver je kombinacija brdske utrke i autoslaloma, osmišljena je po uzoru na talijanske autoslalome, a vozit će se na stazi duljine 2400 metara te će biti usporena sa 7 šikana, koliko ih je pripremljeno duž staze, dok će zavoji biti čisti. U nedjelju, 20. srpnja, s početkom u 9 sati kreću treninzi, dok utrka starta u 11 sati", napomenuo je Leo Crvić direktor utrke.

Osim prekaljenih natjecatelja, na utrci će sudjelovati i vozači koji će se po prvi put okušati u auto sportu.

Utrka će se bodovati za Prvenstvo auto i karting saveza Istre (AKSI), a osim vozača iz istarske regije, a prijavljeno je 40 talijanskih vozača koji će s vrhunski pripremljenim vozilima nastupiti promotivno te nam prezentirati ovu disciplinu. Osim natjecanja, ovo je ujedno i izvrsna prilika za nove vozače da se okušaju u autosportu te da se eventualno priključe i ostalim disciplinama. Također, vozit ćemo i neke poznate osobe iz našeg kraja, a ujedno i prijatelje kluba, a s punim povjerenjem s nama će u auto sjesti Claudia Beni, pjevačica Koktelsa, Fernando Kirigin, zamjenik gradonačelnika Opatije i ini drugi, dodao je Igor Puž.

Uz promociju sporta, ova utrka ima i svoj turističko gospodarski značaj, obzirom na veliki broj prijavljenih vozača koji nam dolaze iz Slovenije i Italije.

"Ovo je odlična sinergija sporta i turizma, odnosno poticanja gospodarstva. Naime, svi natjecatelji koji nam dolaze iz Italije 'napunili' su novootvoreni hostel Link u Lovranu, a u suradnji s nekoliko ugostitelja upoznati će tradicionalnu gastronomiju", dodao je Igor Puž.

Zbog podizanja atraktivnosti, organizatori su pripremili nagradnu igru za sve posjetitelje željne brze vožnje.

"Kompletna manifestacija biti će začinjena i promotivnim vožnjama domaćih rally vozača, u kojima će oni najhrabriji gledatelji imati priliku stazu doživjeti sa suvozačevog sjedala. U potpuno kontroliranim uvjetima, prije starta utrka, Tomislav Muhivć prvak Europe na brdskim stazama, zatim Tomas Hrvatin, Marinko Stanić i Igor Puž dugogodišnji rally vozači, demonstrirati će svoje vozačke vještine te će uz posebne goste, provoziti i sve dobitnike besplatne promo vožnje. Izvlačenje sretnih dobitnika biti će izvršeno prije samog starta utrke", poručili su organizatori.

Navedena manifestacija teško bi se održala bez pomoći mnogobrojnih sponzora, a jedan od njih je i tvrtka Inter cars.

"Ne mogu sakrit svoje zadovoljstvo da sam uspio napravit financijski okvir za sponzorstvo ove utrke. Naša firma je jedna od dvije vodeće tvrtke u Europi što se tiče prodaje auto dijelova, u Hrvatskoj trenutno imamo 12 franšiza. Mi smo u ovoj utrci prepoznali marketinški interes i jako smo ponosni što smo generalni sponzori", istaknuo je Branko Marohnić, predstavnik tvrtke Inter cars, dok je Filip Spevec iz tvrtke AP digital print iz Zagreba istaknuo da su se u ovaj projekt uključili da pomognu auto sportu, ali i ekipi entuzijasta koji su se ulovili organizacije utrke ''Inter Cars Učka 2014.

I za kraj obavijest vezana uz zatvaranje prometnice preko Učke. Tako će u nedjelju od 8 do 19 sati biti zatvorena prometnica od Veprinaca (oštarija Tumpići) do skretanja na makadamsku cestu koja vodi prema Lanišću. Obilazni prometni pravac je kroz tunel Učku.
Autosport.hr