"Nagrada Stubičkih toplica" želi povratak u Europsko prvenstvo

Objavljeno u: 16/04/2015 - 21:20 Napisao/la Objavljeno u Brdske utrke Komentari Komentiraj!
Organizatori poznate brdske utrke "Nagrada Stubičkih Toplica" objavili su prvi press bilten s najavom ovogodišnjeg izdanja ovog automobilističkog događaja - istom prigodom ponovili su ambicije kojima je cilj utrku na sjevernim obroncima Medvednice vratiti na kalendar Prvenstva Europe u brdskim utrkama. Izvadak iz biltena prenosimo u nastavku:

Brdska auto utrka “NAGRADA STUBIČKIH TOPLICA” predstavlja jedno od najtežih i najpopularnijih automobilističkih natjecanja na brdskim stazama u našoj zemlji i redovito privlači značajan interes medija i  sponzora, te veliki broj natjecatelja i publike.

Organizatori s mnogo sportskog entuzijazma godinama uređuju najtežu brdsku stazu u Hrvatskoj, koja u dužoj inačici, sa svojih 9.993 metra, predstavlja i najdužu brdsku stazu u Europi, a po zahtjevnosti glede  konfiguracije zavoja, uspona i raznovrsnosti sasvim sigurno i jednu od najtežih.

Unatoč teškim prilikama u kojima se u devedesetim godinama prošlog stoljeća razvijala ova priredba, ona je dugo zauzimala vodeće mjesto u našoj zemlji, a po svim organizacijskim mjerilima već tada je trebala biti i natjecanje za prvenstvo Europe u ćemu su priječili isključivo sigurnosni uvjeti glede kvalitete asfaltne podloge i nedovoljnih zaštitnih ograda, što je i razlog što se četiri godine (2004.-2007.) ova utrka nije se mogla organizirati na svojoj domicilnoj stazi “Zagorje”, već je uz jednu godinu neodržavanja, dislocirana u Mariju Bistricu, Ogulin i Skradin.

Velika ulaganja za sanaciju i uređenje prometnice Pila – Hunjka, pa time i staze “Zagorje”, koja su realizirana 2008.g., od strane Grada Zagreba, Županije Krapinsko Zagorske i Općine Stubičke Toplice, te sponzora AK “INA DELTA” Zagreb, doprinjela su da, sada možemo slobodno reći, kako se na ovu stazu može vratiti brdska auto utrka, kao jedno priznato i prestižno natjecanje koje ima svoj image u domaćim i međunarodnim sportskim krugovima, te uz veću podršku medija i sponzora ponovno krenuti sa kandidaturom za prvenstvo Europe.

Ranija uspješna organizacija ove priredbe i novo uređena staza, opravdavaju optimizam organizatora podstiču njihov konačni cilj dobivanja najvišeg međunarodnog statusa - natjecanja za prvenstvo Europe.

Nedjelja, 26.04.2015.

08.30 Zatvaranje staze
09.00 Službeni trening 1 i 2

- 15 minuta po završetku 2. treninga 2. sjednica Sportske komisije

12.30 Svečano otvaranje utrke

12.45 Robićev oldtimer memorijal

Obilazak staze od Sportske komisije i Promatrača HAKS-a

Objava startne liste utrke

- oldtimer automobili
- oldtimer motocikli
- promo vožnja elektro automobila

13.30 Utrka 1 i 2

- 30 min. po završetku druge utrke objava privremenih rezultata i 3. sjednica Sportske komisije
- po povratku vozača sa cilja podjela nagrada u Parku vozača
- 30 min. po završetku sjednice objava konačnih rezultata

Aktualnosti

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

22.04.2018. - Ostalo

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

Prvi rally Slovenskog prvenstva 8. Rally Vipavska Dolina koji se vozio u okolici Vipave i Ajdovščine osvojili su trenutni državni prvaci Rok Turk i Blanka Kacin (Peugeot 208 R5). Prošle godine imali su samo jedno...

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

16.04.2018. - Ostalo

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

Napokon je došlo vrijeme i za početak nove rally sezone u Sloveniji. Prvi na redu je 8. Rally Vipavska dolina, koji se vozi u Vipavskoj dolini, a početak i kraj rallya su u Ajdovščini od...

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

11.04.2018. - Ostalo

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

Niki Mayr-Melnhof bio je najbrži na svim brzinskim ispitima 42. WeinbergHolz Lavanttal Rallyu, te se zasluženo popeo na najviše mjesto pobjedničkog postolja. Drugo mjesto osvojio je Grössing Gerwald, dok je treću poziciju zauzeo Aigner Gerhard.

You have no rights to post comments