"Nagrada Stubičkih toplica" želi povratak u Europsko prvenstvo

Objavljeno u: 16/04/2015 - 21:20 Napisao/la Objavljeno u Brdske utrke Komentari Komentiraj!
Organizatori poznate brdske utrke "Nagrada Stubičkih Toplica" objavili su prvi press bilten s najavom ovogodišnjeg izdanja ovog automobilističkog događaja - istom prigodom ponovili su ambicije kojima je cilj utrku na sjevernim obroncima Medvednice vratiti na kalendar Prvenstva Europe u brdskim utrkama. Izvadak iz biltena prenosimo u nastavku:

Brdska auto utrka “NAGRADA STUBIČKIH TOPLICA” predstavlja jedno od najtežih i najpopularnijih automobilističkih natjecanja na brdskim stazama u našoj zemlji i redovito privlači značajan interes medija i  sponzora, te veliki broj natjecatelja i publike.

Organizatori s mnogo sportskog entuzijazma godinama uređuju najtežu brdsku stazu u Hrvatskoj, koja u dužoj inačici, sa svojih 9.993 metra, predstavlja i najdužu brdsku stazu u Europi, a po zahtjevnosti glede  konfiguracije zavoja, uspona i raznovrsnosti sasvim sigurno i jednu od najtežih.

Unatoč teškim prilikama u kojima se u devedesetim godinama prošlog stoljeća razvijala ova priredba, ona je dugo zauzimala vodeće mjesto u našoj zemlji, a po svim organizacijskim mjerilima već tada je trebala biti i natjecanje za prvenstvo Europe u ćemu su priječili isključivo sigurnosni uvjeti glede kvalitete asfaltne podloge i nedovoljnih zaštitnih ograda, što je i razlog što se četiri godine (2004.-2007.) ova utrka nije se mogla organizirati na svojoj domicilnoj stazi “Zagorje”, već je uz jednu godinu neodržavanja, dislocirana u Mariju Bistricu, Ogulin i Skradin.

Velika ulaganja za sanaciju i uređenje prometnice Pila – Hunjka, pa time i staze “Zagorje”, koja su realizirana 2008.g., od strane Grada Zagreba, Županije Krapinsko Zagorske i Općine Stubičke Toplice, te sponzora AK “INA DELTA” Zagreb, doprinjela su da, sada možemo slobodno reći, kako se na ovu stazu može vratiti brdska auto utrka, kao jedno priznato i prestižno natjecanje koje ima svoj image u domaćim i međunarodnim sportskim krugovima, te uz veću podršku medija i sponzora ponovno krenuti sa kandidaturom za prvenstvo Europe.

Ranija uspješna organizacija ove priredbe i novo uređena staza, opravdavaju optimizam organizatora podstiču njihov konačni cilj dobivanja najvišeg međunarodnog statusa - natjecanja za prvenstvo Europe.

Nedjelja, 26.04.2015.

08.30 Zatvaranje staze
09.00 Službeni trening 1 i 2

- 15 minuta po završetku 2. treninga 2. sjednica Sportske komisije

12.30 Svečano otvaranje utrke

12.45 Robićev oldtimer memorijal

Obilazak staze od Sportske komisije i Promatrača HAKS-a

Objava startne liste utrke

- oldtimer automobili
- oldtimer motocikli
- promo vožnja elektro automobila

13.30 Utrka 1 i 2

- 30 min. po završetku druge utrke objava privremenih rezultata i 3. sjednica Sportske komisije
- po povratku vozača sa cilja podjela nagrada u Parku vozača
- 30 min. po završetku sjednice objava konačnih rezultata

Aktualnosti

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

23.11.2017. - Rally

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

Već je svima znano da je ovogodišnje izdanje RSSD-a organizatorima zadalo puno muke. Osim prvog Shakedown-a u povijesti Rally Showa Santa Domenica, izdavanja prvog Vodiča za gledatelje, muke koje su ispale sve samo ne slatke...

8. Rally Show Santa Domenica, najava

24.10.2017. - Rally

8. Rally Show Santa Domenica, najava

Ove godine imamo pregršt novosti i iznenađenja, čime potvrđujemo predan rad od trenutka kada smo Beppa Harracha prošle godine proglasili najboljim na makadamu četvrtu godinu za redom!

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

24.05.2017. - WRC / IRC

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

Norveški vozač Andreas Mikkelsen na predstojećem rallyju svjetskog prvenstva na Sardiniji nastupit će ponovo kao član jedne od tvorničkih momčadi u prvenstvu. Mikkelsen će na sredozemnom otoku zamijeniti Citroënovog ovogodišnjeg "tvorničara" Stephanea Lefebvrea u, zasad...

You have no rights to post comments