Kraincu pobjeda i rekord staze

Objavljeno u: 28/04/2015 - 20:28 Napisao/la Objavljeno u Brdske utrke Komentari Komentiraj!
Dvadesetidrugo izdanje, uz buzetsku, najstarije i najpoznatije brdske auto utrke u našoj zemlji uspješno je održano 25. i 26. travnja o.g. na stazi „Zagorje“ od naselja Pila u Stubičkim Toplicama do 5.510 m udaljenog cilja kod Fakultetskog dobra na Sljemenu, bez ijednog izlijetanja ili incidenta, što je prava rijetkost na brdskim auto utrkama.

Promjena termina s uobičajeno jesenskog-kišnog u ovaj proljetni pokazala se kao pun pogodak za uspješnu organizaciju utrke, a prekrasno sunčano vrijeme izmamilo je veliki broj gledatelja i vozača na stazu iako se radi o prvoj utrci sezone prvenstva Hrvatske, kada su naši vozači i njihova vozila uglavnom još nespremni za nastupanje. No nastup na ovoj zahtjevoj i uvijek odlično organiziranoj utrci je svima poseban izazov.

S obzirom na povoljne vremenske uvjete i izuzetno dobro pripremljenu stazu, na treninge se krenulo vrlo oštro i bili su vrlo napeti, posebno borba za vrh između Kranca (AK Rijeka) i Dimitrijevića (AKK Velika Gorica) pri ćemu su oba vozača uspjeli spustiti vrijeme vožnje ispod tri minute i opasno se približili prošlogodišnjem Kraincovom rekordu staze.

Nažalost zbog tehničkog kvara, nakon uspješnog odvoženog treninga i postignutog drugog vremena, Dimitrijević nije mogao startati na utrci te je Krainc vozio „sam protiv sebe“ i pritom s moćnim Ford Escort Cosworthom uspio srušiti prošlogodišnji rekord staze za vozila Kategorije I, koji sada iznosi 2:54:946. Tradicionalno za ovaj rezultat uz prijelazni pokal Memorijal Slobodana Pavlovića, suorganizator Općina Stubičke Toplice je slavodobitniku tradicionalno darovao umjetničku sliku zagorskog motiva.

Treba naglasiti da je ovom, četvrtom pobjedom, Siniša Krainc na zlatnoj listi pobjednika dostigao najbojeg hrvatskog „brdaša“ Niku Pulića, a s obzirom na njegove sportske planove nastupanja sasvim sigurno će uskoro to i prestići.

Organizatori su, prije samog starta utrke, upriličili „3. Robićev oldtimer memorijal“ na kojem je nastupilo 30 automobilista i 7 motociklista, a minutom šutnje uz inicijatora utrke Slobodana Pavlovića i legendu hrvatskog auto sporta Miroslava Robića, sjetili su se i odali počast i Otokaru Kramskom, jednom od najboljih europskih vozača, koji je dan ranije poginuo nastupajući na utrci za Prvenstvo Europe u Rechbergu (A).

Aktualnosti

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

22.04.2018. - Ostalo

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

Prvi rally Slovenskog prvenstva 8. Rally Vipavska Dolina koji se vozio u okolici Vipave i Ajdovščine osvojili su trenutni državni prvaci Rok Turk i Blanka Kacin (Peugeot 208 R5). Prošle godine imali su samo jedno...

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

16.04.2018. - Ostalo

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

Napokon je došlo vrijeme i za početak nove rally sezone u Sloveniji. Prvi na redu je 8. Rally Vipavska dolina, koji se vozi u Vipavskoj dolini, a početak i kraj rallya su u Ajdovščini od...

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

11.04.2018. - Ostalo

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

Niki Mayr-Melnhof bio je najbrži na svim brzinskim ispitima 42. WeinbergHolz Lavanttal Rallyu, te se zasluženo popeo na najviše mjesto pobjedničkog postolja. Drugo mjesto osvojio je Grössing Gerwald, dok je treću poziciju zauzeo Aigner Gerhard.

You have no rights to post comments