Miloš Beneš pobjednik Buzeta

Objavljeno u: 22/09/2015 - 12:18 Napisao/la Objavljeno u Brdske utrke Komentari Komentiraj!
Bila je ovo maratonska utrka. Međutim, nakon gotovo deset sati, koliko su trajale prva i druga vožnja zajedno, ovogodišnje izdanje Buzetskih dana dobilo je pobjednika. On je Čeh Miloš Beneš, koji je buzetskom stazom dominirao tijekom cijelog vikenda. Jučer je bio najbrži u oba treninga, a jutros se opasno približio aktualnom rekordu. Naime, u prvoj službenoj vožnji ostvario je vrijeme od 2.15,56 i time praktički osigurao pobjedničko mjesto, pa je u drugoj vožnji „olakšao“ nogu na papučici gasa. Drugo mjesto ukupnog poretka pripalo je Patriku Zajelsniku, a treće Davidu Hauseru.

Pravo iznenađenje priredili su austrijski vozači, ujedno i najveći protivnici, Andreas Stollnberger i Karl Schagerl. Dok je prvi rekord u kategoriji sportskih vozila rušio tijekom prve vožnje, potonji ga je prestigao u drugoj vožnji. Buzetski dani tako su dobili novi rekord u E1, a on iznosi 2.29,932.

Što se Prvenstva Hrvatske tiče, pobjedu je osigurao Siniša Krainc. Bodovi osvojeni u Buzetu vode ga i do nove titule državnog prvaka.
Ni ovogodišnje izdanje nije proteklo bez strastvene publike koja je sve natjecatelje bodrila duž cijele staze. Više od deset tisuća gledatelja stvorilo je atmosferu po kojoj europski vozači i gledatelji pamte uspon s Mosta prema Peničićima. Tako su sve zanimljiviji zavoji u Svi Svetima i Marincima te legendarna Komušćica i ovog puta sa stilom ispratili europsku karavanu vozača.

Aktualnosti

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

23.11.2017. - Rally

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

Već je svima znano da je ovogodišnje izdanje RSSD-a organizatorima zadalo puno muke. Osim prvog Shakedown-a u povijesti Rally Showa Santa Domenica, izdavanja prvog Vodiča za gledatelje, muke koje su ispale sve samo ne slatke...

8. Rally Show Santa Domenica, najava

24.10.2017. - Rally

8. Rally Show Santa Domenica, najava

Ove godine imamo pregršt novosti i iznenađenja, čime potvrđujemo predan rad od trenutka kada smo Beppa Harracha prošle godine proglasili najboljim na makadamu četvrtu godinu za redom!

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

24.05.2017. - WRC / IRC

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

Norveški vozač Andreas Mikkelsen na predstojećem rallyju svjetskog prvenstva na Sardiniji nastupit će ponovo kao član jedne od tvorničkih momčadi u prvenstvu. Mikkelsen će na sredozemnom otoku zamijeniti Citroënovog ovogodišnjeg "tvorničara" Stephanea Lefebvrea u, zasad...

You have no rights to post comments