Video: Mrgudno Buzetom, drifter pokušava uzbrdo

Objavljeno u: 22/09/2015 - 19:05 Napisao/la Objavljeno u Brdske utrke Komentari Komentiraj!
Ne znamo je li Miroslavu Zrnčeviću, poznatijem pod umjetničkim nadimkom Mrgud, ikada palo na pamet volan držati ravno na ravnim dionicama i možda, kojim slučajem i posve nehotično, kroz zavoje proći najkraćim mogućim putem. Priznajemo, epilog takve vožnje možda bi bilo tzv. dobro vrijeme i rezultat, a to su stvari koje drifteri uče kako zaboraviti već na prvom satu male škole drifta.

I dok se ostatak automobilističkog svijeta nadmeće u skidanju desetinki, stotinki i tisućinki, drifteri se razbacuju po zavojima, a snimke iz automobila više podsjećaju na uvod u sočni sudar s ruskih cesta nego kontrolirano proklizavanje. Ali to je do nas, mi jednostavno ne razumijemo.

Mi ne razumijemo, ali publika očito razumije. Mrgud je, nakon dvogodišnje pauze, posjetio Buzetske dane u svojstvu vozača-sudionika, a njegove oblake dima publika je, kažu, uspoređivala s nirvanom i prosvijetljenjem. I nitko nije kašljao. Jedan je neoprezni gledatelj s gnušanjem mahao rukom ispred nosa, komentirajući kako nema goreg smrada od onog spaljenih guma, ali mu se (gledatelju) nakon utrke izgubio svaki trag. Policija još istražuje.

I dalje se pitamo je li Mrgudu ikada palo na pamet proći zavojima "za brzinu". Ili se nastoji suzdržati, jer jednom kad stotinke i tisućinke postanu glavna opsesija, posjete sponzorima i refrešanje stanja na bankomatu pretvaraju se u svakodnevni ritual.

Nego, Mrgud u Buzetu, video ispod, uživajte.

Aktualnosti

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

23.11.2017. - Rally

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

Već je svima znano da je ovogodišnje izdanje RSSD-a organizatorima zadalo puno muke. Osim prvog Shakedown-a u povijesti Rally Showa Santa Domenica, izdavanja prvog Vodiča za gledatelje, muke koje su ispale sve samo ne slatke...

8. Rally Show Santa Domenica, najava

24.10.2017. - Rally

8. Rally Show Santa Domenica, najava

Ove godine imamo pregršt novosti i iznenađenja, čime potvrđujemo predan rad od trenutka kada smo Beppa Harracha prošle godine proglasili najboljim na makadamu četvrtu godinu za redom!

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

24.05.2017. - WRC / IRC

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

Norveški vozač Andreas Mikkelsen na predstojećem rallyju svjetskog prvenstva na Sardiniji nastupit će ponovo kao član jedne od tvorničkih momčadi u prvenstvu. Mikkelsen će na sredozemnom otoku zamijeniti Citroënovog ovogodišnjeg "tvorničara" Stephanea Lefebvrea u, zasad...

Video sadržaj

You have no rights to post comments