Video: Mrgudno Buzetom, drifter pokušava uzbrdo

Objavljeno u: 22/09/2015 - 19:05 Napisao/la Objavljeno u Brdske utrke Komentari Komentiraj!
Ne znamo je li Miroslavu Zrnčeviću, poznatijem pod umjetničkim nadimkom Mrgud, ikada palo na pamet volan držati ravno na ravnim dionicama i možda, kojim slučajem i posve nehotično, kroz zavoje proći najkraćim mogućim putem. Priznajemo, epilog takve vožnje možda bi bilo tzv. dobro vrijeme i rezultat, a to su stvari koje drifteri uče kako zaboraviti već na prvom satu male škole drifta.

I dok se ostatak automobilističkog svijeta nadmeće u skidanju desetinki, stotinki i tisućinki, drifteri se razbacuju po zavojima, a snimke iz automobila više podsjećaju na uvod u sočni sudar s ruskih cesta nego kontrolirano proklizavanje. Ali to je do nas, mi jednostavno ne razumijemo.

Mi ne razumijemo, ali publika očito razumije. Mrgud je, nakon dvogodišnje pauze, posjetio Buzetske dane u svojstvu vozača-sudionika, a njegove oblake dima publika je, kažu, uspoređivala s nirvanom i prosvijetljenjem. I nitko nije kašljao. Jedan je neoprezni gledatelj s gnušanjem mahao rukom ispred nosa, komentirajući kako nema goreg smrada od onog spaljenih guma, ali mu se (gledatelju) nakon utrke izgubio svaki trag. Policija još istražuje.

I dalje se pitamo je li Mrgudu ikada palo na pamet proći zavojima "za brzinu". Ili se nastoji suzdržati, jer jednom kad stotinke i tisućinke postanu glavna opsesija, posjete sponzorima i refrešanje stanja na bankomatu pretvaraju se u svakodnevni ritual.

Nego, Mrgud u Buzetu, video ispod, uživajte.

Aktualnosti

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

22.04.2018. - Ostalo

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

Prvi rally Slovenskog prvenstva 8. Rally Vipavska Dolina koji se vozio u okolici Vipave i Ajdovščine osvojili su trenutni državni prvaci Rok Turk i Blanka Kacin (Peugeot 208 R5). Prošle godine imali su samo jedno...

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

16.04.2018. - Ostalo

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

Napokon je došlo vrijeme i za početak nove rally sezone u Sloveniji. Prvi na redu je 8. Rally Vipavska dolina, koji se vozi u Vipavskoj dolini, a početak i kraj rallya su u Ajdovščini od...

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

11.04.2018. - Ostalo

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

Niki Mayr-Melnhof bio je najbrži na svim brzinskim ispitima 42. WeinbergHolz Lavanttal Rallyu, te se zasluženo popeo na najviše mjesto pobjedničkog postolja. Drugo mjesto osvojio je Grössing Gerwald, dok je treću poziciju zauzeo Aigner Gerhard.

Video sadržaj

You have no rights to post comments