Nove pojedinosti o umaškom street raceu

Kao što smo već najavili, 28. i 29. svibnja 2011. godine u organizaciji automoto kluba "Skok racing" iz Brtonigle, održati će se utrka ubrzanja na 402 metra pod nazivom "1. Street race - Umag u maju 2011". Uz utrku ubrzanja, manifestacija će, uz utrku ubrzanja, obilovati različitim sadržajima, od natjecanja street style-ra, (tunera) oldtimer-a, gostiju iz Italije s Ferarijima.

Posebnu pažnju privući će nastup najbržeg automobila ikad u Hrvatskoj, dragster ekipe iz Mađarske, snage 1500 KS koji ubrzava od 0-100 km/h u samo 0,9 sekundi dok mu je za prolazak staze od 400 metara potrebno manje od 8 sekundi.

Nastup atraktivnih hostesa u pranju automobila i motocikala (sexy car and moto wash) dodatno će zagrijavati atmosferu.


"Želja nam je da manifestacija bude što bolje prihvaćena od strane gledatelja, predstavnika medija i pokrovitelja kao i sponzora. S obzirom da je takva vrsta natjecanja trenutno najpopularnija u Hrvatskoj, očekujemo veliki broj gledatelja", stoji u priopćenju organizatora.

Manifestacija će se održati u Umagu, na zaobilaznici od semafora u bujskoj ulici prema Novigradu do križanja za Istra auto u ukupnoj dužini od 1000 metara.

Okupljanje, druženje, slobodni trening i večernji koncert, predviđeni su za subotu popodne, dok je utrka predviđena u nedjelju cjelodnevno.

You have no rights to post comments

Autosport.hr