Diplome polaznicima ljetne škole kartinga

Na Kartodromu Rijeka-Preluk dodijeljene su diplome polaznicima trećeg ciklusa prve škole kartinga na Kvarneru i u Primorsko-goranskoj županiji.

Treći  ciklus škole „Prelučka legenda“ simboličnog naziva „Ljetna škola“ što je zajednički organiziraju Autoklub „RI autosport“, Karting klub „Rijeka“ i „Karting centar“ d.o.o. uspješno je završilo deset polaznika. Poslije dvotjedne teorijske i praktične obuke pod vodstvom prof. Vanje Vešligaja, trofejnog i višestrukog državnog i međunarodnog karting prvaka polaznici su u Karting centru na Preluci polagali ispite poslije kojih su im dodijeljene diplome o završenoj školi i prigodne medalje, kao i fotografije snimljene tijekom trajanja obuke. Završnom ispitu i zajedničkom druženju po okončanju prvog ciklusa pored predstavnika Hrvatskog auto i karting saveza, pod čijim su nadzorom održani ispiti, prisustvovali su i roditelji školovanih vozača kartinga i predstavnici organizacija koje su doprinijele realizaciji škole. Prvu riječku školu kartinga simboličnim je sredstvima podržao  i Grad Rijeka kroz javne potrebe u tehničkoj kulturi. Protekla tri mjeseca održana su tri ciklusa škole koju je uspješno završilo 36 polaznika uzrasta od pet do 16 godina.


Uspješni polaznici „Ljetne škole“ bili su: Marin Grubešić (7 godina), Leon Ostović (9), Renato Luksetić (9), Karlo Stradiot (10), Isabella Rituper (11), Marsel Kaluža (12), David Tomljenović (13), Patrik Crnić (14), David Maravić (15) i Maximilian Rituper (16).

Svi polaznici sa diplomom i završenom školom stekli su pravo dobivanja licenci Hrvatskog auto i karting saveza od kojih se neki već ove sezone u jesenjem periodu namjeravaju uključiti u kup ili prvenstvena natjecanja.

Organizatori čiji je trud i rad od mjerodavnih institucija ocijenjen visokim ocjenama nastavljaju svoj projekt već krajem ljeta. Namjera je neposredno po početku nove školske godine 2011./2012. u rujnu organizirati novi četvrti ciklus čiji je rok prijava do 10. rujna. Sve informacije mogu se dobiti na kartodromu Rijeka (051 622-362, www.kartingcentar.com) ili u Autoklubu „RI autosport“ (091 1521 303, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ).

Autosport.hr