Skijering u nedjelju u Oroslavju

Skijering u nedjelju u Oroslavju

Snijeg je pao, auti su u garažama, vrijeme je za skijering!!! Auto klub 'Rally-baba' ovog vikenda, točnije u nedjelju 12. veljače organizira na domaćem terenu pozivnu utrku u disciplini Rally druge kategorije -  skijering.

Za one koji nisu dovoljno upoznati skijering je disciplina autosporta u kojem vozač i skijaš iskazuju svoju umješnost savladavanja zimskih uvjeta  na snijegom i ledom pokrivenoj stazi ne dužoj od 2,0 kilometra. Natjecanje će se održati na stazi 'Oroslavje- Hipodrom', a pravo nastupa imaju vozači i skijaši koji posjeduju vozačku dozvolu „B“ kategorije (vozač) kao i sve punoljetne osobe sa skijaškim iskustvom (skijaš).

Članarina koju svaka posada mora uplatiti osobno na verifikaciji iznosi 150,00 kuna . U slučaju da je utrka odgođena uplaćena  članarina se posadama vraća.PRIJAVE OD 07.02-11.02.2012. OD 07,00-22,00 CAFE RALLY-BABA, OROSLAVJE

SATNICA : NEDJELJA 12. 2. 2012. godine

08,00 – 09,00 sati     prijave- Hipodrom Oroslavje
09,00- 09,30            tehnički prijam i verifikacija- Hipodrom Oroslavje
09,30 sati                kvalifikacijski trening – prema startnim brojevima
11,00 sati                start utrke- prema klasama od I-III a prema rezultatima treninga
13,00 sati                objava rezultata
14,00 sati                dodjela rezultata i ručak za natjecatelje
NAPOMENA; SATNICA SE MOŽE POMAKNUTI OVISNO O BROJU PRIJAVLJENIH POSADA

VOZILA I KLASE
1. Klasa 1    do 1400 ccm        
2. Klasa 2    od 1401 ccm          
3. Klasa 3     4X4           

Kontakt za prijave e-mail adresa  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Telefon 091 228 0003- Martina Vrbanović


POSEBNI UVJETI
U opremu svakog vozila ulazi  konopac za vuču skijaša. Konopac mora biti dostatno čvrst za predviđenu radnju vuče skijaša od strane vozila, minimalne dužine od 6 metara, a maksimalne dužine 8 metara. Vozači za vožnju skijeringa moraju koristiti zimske gume. Zabranjuje se upotreba posebno priređenih guma sa vijcima, čavlerica kao i upotreba lanaca ili plastika. Provjera zakačke , konopca  te sigurnosne opreme vozača i skijaša obvezni su prije svakog natjecanja i spadaju u tehnički prijam. Skijaš mora imati kacigu. S jednim vozilom dozvoljen je nastup za dvije ili više posada te se startnina plaća za svaku pojedinu posadu, tj. prema broju izlazaka na stazu. Kvalifikacijski trening se vozi u dužini jednog kruga, dok se utrka vozi dva kruga, kroz cilj mora proći vozilo i skijaš. Penalizacija je 5 sekundi, a odnosi se na srušeni čunj, ne prolazak kroz vrata i prerani start.
Autosport.hr