Održan 6. Zagreb Endurance

Održan 6. Zagreb Endurance

U organizaciji Karting Arene Zagreb po šesti je put održano tradicionalno timsko natjecanje “Zagreb Endurance”. Prvo mjesto na pobjedničkom postolju uvjerljivo je odnio Secret Team, drugo mjesto Team Sisak, a treće Team Neandertalci. Izvrsnu i do kraja neizvjesnu dvosatnu utrku budnim je okom pratio glavni sudac utrke i poznati drifter Miro Mrgud Zrnčević, koji je i sam izrazio zadovoljstvo čistom i “fair play” utrkom. Svi su se timovi dostojno borili za pobjedu, a “Fair Play” nagrada pripala je gostujućem Beokart timu iz Beograda.

Nakon proglašenja pobjednika i podjele nagrada, službeno je predstavljeno IRKC, međunarodno amatersko karting natjecanje u organizaciji Sportskog Karting Udruženja BEOKART i Karting Arene Zagreb. Prvi Grand Prix vikend IRKC natjecanja održati će se u lipnju u Beogradu, na vanjskoj stazi kartodroma Ada Huja, a drugi vikend u studenom u Karting Areni Zagreb. Između ostalog, posebnost ovog natjecanja je glavna nagrada za dva najbolja vozača prvog susreta: produženi vikend u Mađarskoj i ulaznica za Formulu 1. Prijave su u tijeku, a više informacija o natjecanju na: www.kartgp.org.

Od ostalih novosti iz Karting Arene Zagreb valja izdvojiti brisanje dosadašnjih najboljih vremena staze i priliku za obaranje novih rekorda u novim ljetnim uvjetima. Također, uskoro se najavljuje i otvaranje vanjskog dijela staze, za još veći adrenalinski izazov u ljetnim mjesecima.

You have no rights to post comments

Autosport.hr