Drift: Mrgud drugi u Logatcu

Drift: Mrgud drugi u Logatcu

U Sloveniji je održana prva tekma slovenskog Drift Pokala pod pokroviteljstvom AvtoMagazina. Među brojnim slovenskim vozačima nastupilo je i nekoliko hrvatskih vozača. Uz već poznato jakog Gregu Sedlara, te Uroša Berdajsa, Benjamina Čermasa i brojne druge slovenske vozače nastupio je i Austrijski vozač Clemes Kaudrej sa vrhunski složenom Toyotom Corollom s preko 400 KS.

Hrvatski su vozači bili dobro raspoloženi, iako ih problemi nisu mimoišli. Ivo Znaor borbu je vodio s mjenjačem koji je otkazivao poslušnost, Miro Zrnčević je u incidentu na stazi probio hladnjak ulja, a Goran Šorak je na kvalifikacijama gotovo izgubio svoj BMW E30 u plamenu koji je buknuo na kvalifikacijskim vožnjama. Srećom prošao je neozlijeđen.

U najboljih 16 ušla su čak četiri naša vozača: Dario Skoko Foler, Goran Šorak, Miro Zrnčević Mrgud i Ivo Znaor. Goran nije imao puno šanse u posuđenom automobilu dok se njegov BMW još hladio, ali su zato Znaor, Foler i Zrnčević pošteno oznojili konkurenciju. Znaora je izbacio hladno raspoloženi Sedlar, a Foler i Zrnčević našli su se oči u oči u polufinalu. Miro Zrnčević je svoje bonove s problemima očito ispucao za taj dan i nakon drugog mjesta u kvalifikacijama, stavio je sve na kocku i napao Folera od prvog trenutka, sve do male dekoncentracije kada je Skoko morao prihvatiti poraz.

U borbi za prvo mjesto našli su se prvak Slovenije i Hrvatske, Grega Sedlar i Miro Zrnčević. Zrnčević je kasnije priznao poraz: "Mogao sam ga samo gledati kako odlazi, vozim na starim gumama, bio sam sporiji. Nadao sam se da će pogriješiti, ali Grega je konstantan i odličan vozač. Ipak, dali smo sve od sebe i publika je to prepoznala. Prezadovoljan sam."

Links Team tako na ljetnu pauzu odlazi s peharom više, a hrvatski se drifteri sljedeći put okupljaju u Osijeku na najvećem oktanskom događaju sezone od 31.kolovoza do 02. rujna. Isti vikend na Čepinu će se voziti drif i utrke ubrzanja. Tri dana autosportskog ludila.

You have no rights to post comments

Autosport.hr