Stari "lav" Laušin dvostruki pobjednik Kumrovca

Stari "lav" Laušin dvostruki pobjednik Kumrovca

U subotu, 7. srpnja, u Kumrovcu su održane dvije utrke prvenstva Hrvatske u ocjensko-spretnosnim vožnjama, discipline A07 Hrvatskog auto i karting saveza. Cjelodnevni program trajao je od jutarnjih 08:00 sati kada je bilo okupljanje svih sudionika pa sve do večernjih sati i svečanosti proglašenja pobjednika, nešto malo iza 19:00 sati. Organizator priredbe pod nazivom „2u1 OSV Kumrovec“ bio je Auto klub Delta Sport Zagreb, uz suorganizatora Općinu Kumrovec.

Od prijavljenih 18 vozača, na natjecanju je startalo njih 16. Svaka utrka sastojala se od 5 posebnih ispita, tako da su sudionici u jednom vrlo toplom i sunčanom danu po „užarenom“ asfaltu Kumrovečkog parkirališta, morali voziti čak 10 izuzetno zahtjevno postavljenih ispita. Najbolji u obje utrke bio je iskusni, jedan od najboljih vozača ove discipline, Antun Laušin član SAK Samobor, koji je i u prvoj i u drugoj utrci pobijedio sa uvjerljivom i velikom prednošću.

Svakako moramo istaknuti i odlične vožnje među čunjevima koje su ostvarili Marko Palijan(AK Dubrava), Vedran Delimar(AK Stubaki), Igor Mandić(AKK Zanatlija) i Ivan Vadla(AK Stubaki) koji su u Kumrovcu pokazali svojom atraktivnim vožnjama da i ova disciplina HAKS-a može biti vrlo zanimljiva. U redoslijedu klubova, dvostruku pobjedu odnijeli su vozači AK Stubaki ispred AK Dubrava. Odlučujuća utrka ovogodišnjeg prvenstva održat će se 25. kolovoza, uz organizaciju AK Ri Autosport, Rijeka/Čavle.

Sve rezultate i kompletnu fotogaleriju možete vidjeti na službenim stranicama natjecanja: http://osv.deltasport.hr/

You have no rights to post comments

Autosport.hr