Hrvatska Drag race reprezentacija – posjet Ukrajini

Hrvatska Drag race reprezentacija – posjet Ukrajini

U svojih 5 godina rada, došli smo i do toga: prva hrvatska reprezentacija u sportskoj disciplini A10 utrke ubrzanja. 28.07.2012. u ukrajinskim Vinnitsama održala se druga od ukupno 3 utrke u sklopu King Of Europe serije gdje je nastupilo 9 naših vozača.

Dario Konopek, Vlado Moravek, Mario Ščeko, Ivan Fakin, Edvard Galić, Marin Buličić, Toni Rilje, Janko Mikulić i Zoran Breščaković su se natjecali u svojim klasama, i u Hrvatsku donijeli 3 pehara. Ovim putovanjem, koje nije bilo kratko (ukupno 3000km) i osvojenim peharima naši reprezentativci su u trenutku privukli pažnju na sebe, i na našu malu zemlju. Nova poznanstva su sklopljena, i dogovor za posjetu mnogih teamova Hrvatskoj je pao.

A razlog posjeta je prvi vikend u rujnu, odnosno 31.08.-02.09. kada će se u Osijeku održati do sada neviđen sportski događaj u ovim disciplinama. Organizator i pokretač ove priče, AK Slavonija, je početkom godine potpisala ugovor sa KOE organizacijom, i tako postala službeni partner u Hrvatskoj te su dobili pravo na jednu utrku u sklopu Europskog prvenstva King of Europe.I kako bi još malo zagrijali ovaj oktanski vikend, u navedena 3 dana će se održati 4 natjecanja: KOE drag i KOE drift natjecanje, te nacionalno prvenstvo u utrkama ubrzanja, i driftu. Adrenalinski mix koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Sve ovo je produkt dugogodišnjeg rada, druženja i entuzijazma ljudi koji ovaj sport (i sport općenito) vide kao način života.

Iza AK Slavonije stoji 11 sportskih evenata, koji su u svojoj relativno kratkoj ali burnoj povijesti doveli do posjete KOE delegacije, i potpisivanja ugovora. Nema potrebe nikoga isticati, jer se ovo ne radi iz koristi, samo ćemo reći: hvala vam. I AK Slavonija poručuje: ovo je samo početak...

You have no rights to post comments

Autosport.hr