Kronometar na Grobniku u nedjelju

Kronometar na Grobniku u nedjelju

Poslije šest-mjesečne pauze ovog vikenda na Automotodromu Grobnik Autoklub „RI autosport“ u suradnji sa Autoklubom „Skok racing“ iz Brtonigle organizira „3. Nagradu RI-SKOK 2012.“. U nedjelju 21. listopada se na improviziranoj stazi u parku vozača grobničkog automotodroma očekuje nastup više od 50 vozačica i vozača iz desetak klubova raspoređenih u šest klasa.

Čak su četiri bodovne konkurencije, četiri prvenstva - Hrvatske,  Auto i karting lige Zapad, Istarske rivijere i Primorsko-goranske županije. Iako su održana tri natjecanja puno je toga za odlučivanje u završnici prvenstava. U hrvatskom prvenstvu ukupnog poretka s velikom prednošću vodi Zoran Vidmar (AKK Petar Klepac Gerovo) ispred Gorana Sikirice (AK RI autosport). No, Sikirica će prije voditi borbu za očuvanje statusa viceprvaka sa Marinom Nežićem (Buzet autosport) koji je pobjednik natjecanja u Poreču. Vidmar i Sikirica vode i borbu za najbolje u klasi sport +1400 ccm, dok će u onoj ispod 1400 Nežiću se suprotstaviti Donald Milokanović (Skok racing).

U serijskim klasama jedini sigurni prvak je Leo Ilinić (Matulji racing) u klasi do 1200 ccm, dok će o prvaku klase 1600 odlučiti vozači pazinskog Istra racing teama  Muhamedali Maksuti, Danijel Grubiša i Albert Ivančić. Serija +1600 traži prvaka među vodećim Goranom Crnkovićem (RI autosport) i pratiteljima mu Dorijanom Milanovićem (IRT) i Igorom Ilićem (Pula-Rovinj). Još jedan Puljanin je siguran u naslov – Zoran Vlahović u jedinstvenoj klasi „diesel“, dok izostankom Ive Peruško sa staza u drugom dijelu sezone najveće izglede za naslov među vozačicama ima Riječanka Helena Božičević ( RI autosport). Juniorski naslov smiješi se Opatijcu Marku Gebaueru.

Ekipno je gusto. Jedan bod prednosti ima RI autosport ispred Istra racing teama. Među njima se odlučuje ekipni prvak HAKS-a. Nedjeljno natjecanje počinje u 8 sati  50-minutnom verifikacijom u upravnoj zgradi Automotodroma na Grobniku. Trening na improviziranoj stazi dugoj oko 1200 metara je u 9,50 sati, a prva od tri bodovne vožnje je 12 sati. Proglašenje najuspješnijh očekuje se oko 17 sati.

Autosport.hr