"Čunjaši" Sjeverne Lige sezonu otvaraju u Dugom Selu

"Čunjaši" Sjeverne Lige sezonu otvaraju u Dugom Selu

Prvo ovogodišnje natjecanje discipline A07 - ocjensko spretnosne vožnje, održat će se u Dugom Selu, 14. travnja, sa startom prvog vozila u 11 sati, a u organizaciji AMK Dugo Selo. OSV Nagrada Dugog Sela se ove godine pomaknula terminom, za razliku od prošle godine, na sami start sezone, te zbog otvorenog i međunarodnog karaktera natjecanja, organizator očekuje dobar odaziv vozača "tehničara".

Već prošlogodišnje natjecanje je pokazalo dobar interes vozačica i vozača sa prostora Regije Sjeverna liga, ali i susjednih nam država BiH i Srbije, a otvaranjem natjecanja, omogućen je i nastup nelicenciranim vozačima, od kojih najspretniji imaju priliku uhvatiti i pokoju praktičnu nagradu organizatorovih sponzora.

Od ove godine ZAS je u Dodatak pravilnika discipline A07 uveo i novu klasu "Challenge" u kojoj će nastupati i biti nagrađivani mladi licencirani vozači, tj. početnici u ovoj disciplini, a i omogućen je dolazak stranih vozača iz susjednih zemalja da se aktivno uključe u Prvenstvo, te će to ovoj disciplini dati novi polet i polako je vratiti na puteve stare slave.

Posebni pravilnik OSV natjecanja Nagrada Dugog Sela 2013. nalazi se na službenim stranicama HAKS-a, a prijave prvih natjecatelja već su pristigle na mail kluba organizatora. Ako je suditi po prošloj godini, "čunjaše" Regije Sjeverna liga očekuje zanimljiva sezona i dobre 4 utrke Prvenstva.

Link za posebni pravilnik natjecanja: http://www.haks.hr/pravilnici/natjecanja/13n-a07psl_dugoselo_pravilnik.pdf

Autosport.hr