16. Samoborski oldtimer rally

16. Samoborski oldtimer rally

Udruga starodobnih vozila i tehnike Samobor u nedjelju 16. lipnja organizira 16. po redu Samoborski oldtimer rally. Rally je međunarodnog karaktera te se organizira sa svrhom predstavljanja sačuvanih i obnovljenih starih vozila, te druženja vlasnika i ljubitelja starih automobila i motorkotača.

Rally se boduje za Prvenstvo Hrvatske u oldtimerima i Prvenstvo Regije Sjever u disciplini A07/1 oldtimeri. Pravo sudjelovanja na rallyju imaju sve pravne i fizičke osobe koje u roku određenom za prijavu dostave organizacijskom odboru ispunjen i potpisan Prijavni list, kao i dokaz o izvršenoj uplati pristojbe za sudjelovanje u iznosu od 150 kuna za vozača (100 kn – suvozač), dok su vozači s vozilom proizvedenim do 1945. godine oslobođeni kotizacije. U navedene iznose uključena je startnina, prehrana tijekom susreta, nagrade i zahvalnica.

Pravo sudjelovanja imaju svi uredno prijavljeni vozači koji posjeduju vozačku dozvolu najmanje „A“ ili  „B“ kategorije. Suvozači nisu dužni imati vozačku dozvolu, ali u tom slučaju ne smiju mijenjati vozača tokom trajanja rallyja. Na rallyju mogu sudjelovati samo tehnički ispravna i registrirana vozila proizvedena do 31.12.1982.g., a vozila proizvedena nakon toga datuma mogu sudjelovati na susretu uz dopuštenje organizatora te sudjeluju van kategorija.

Vozila s pokusnim (probnim) pločicama mogu sudjelovati uz odgovarajuću dokumentaciju (MUP, osiguranje), a vozila registrirana u inozemstvu mogu sudjelovati uz uvjete koji vrijede u zemlji registracije.

You have no rights to post comments

Autosport.hr