Mrgud vratio pehar u Zagreb foto: Goran Puhovski

Mrgud vratio pehar u Zagreb

Prvi ozbiljan ljetni vikend u Zagrebu spržio je asfalt gradskih ulica, ali i oktansku arenu Oryx Centra na Mičevcu gdje je Croatian Drift Challenge ugostio vozače iz Slovenije, Italije, BiH i Hrvatske na prvoj rundi domaćeg drift prvenstva. Preko 30 prijavljenih vozača i gomila gledatelja, dokaz je da je drift sve popularnija disciplina na ovim prostorima.

Iz Slovenije je došla perjanica jakih i iskusnih vozača, uz njih CDC je imao i posebnog gosta – Maximiliana Sontacchia iz Italije. Iako invalid od struka na niže, Max je pokazao što je snaga volje i nevjerojatna vještina.

Domaći vozači su bili u punom sastavu. Među njima bili su i vozači Links Teama, Josip Žagar – Zax i Miro Zrnčević – Mrgud koji su priredili pravi show. Mrgudu je naime, na Skylineu pukao kardan i "Orange Bite" Nissan ostao je van stroja. Samo par minuta kasnije Zrnčević se pojavio na stazi u Zaxovom autu i njime nastavio u kvalifikacije, te se nakon svega par probnih krugova kvalificirao kao prvi.

U twin driftu Zax nije imao sreće te je izgubio na bodove od sve opasnijeg protivnika iz Slovenije, Mihe Šuštaršića. Brkljačić, Znaor, Šorak, Đurić, Drndak također su izgubili od iskusnih Slovenaca. U finalu je uz četiri slovenska BMW-a stajala mala Toyota AE 86 u bojama Links Teama. Mrgud je prvo dočekao Benjamina Čermasa i agresivnom vožnjom prošao u finale protiv Roka Keršića koji je u Hrvatskoj već nekoliko puta bio na postolju. Iako je Keršić napravio grešku u prvoj vožnji, Mrgud nije kalkulirao. Držao mu se na vratima praveći žestoki pressing na slovenskog asa i pokazao što mogu male snage Links Teama. Bilo je to najkraće finale koje smo gledali u Zagrebu ali sa vrhunskim vožnjama vrata do vrata.

"Svaka čast Zaxu, napravio je pakleni stroj. Ne samo da je odličan vozač nego je i odličan mehaničar. Dati nekome auto da se s njime bori do finala nije mala stvar. Rekao mi je prije polufinala: "Ne brini se, imam lampi još, ako što razbiješ složiti ćemo, samo se vozi." To je timski duh i dobri duh drifta. Nemam riječi. Hvala svima koji su me bodrili, bilo je doživljaj voziti pred tolikom publikom. Hvala mojoj ekipi i veliko hvala Zaxu!" rekao je ozareni Mrgud.

Croatian Drift Challenge se nastavlja 24. kolovoza u Osijeku kada će na čepinskom aerodromu zabrundati automobili najjačih europskih driftera. U sklopu CDC-a vozi se i King of Europe, a svoj dolazak najavili su i prvak Formule D, najjačeg drift prvenstva na svijetu - Vaughn Gittin JR. i čovjek kojeg ne treba previše predstavljati – Ken Block. Dođite bodriti domaće vozače na najvećem oktanskom spektaklu godine.

You have no rights to post comments

Autosport.hr