Donald Milokanović najuspješniji u Kronometar vožnjama

Donald Milokanović najuspješniji u Kronometar vožnjama

Po velikim vrućinama koje su dosezale i do 40 stupnjeva u hladu, jučer je održana treća utrka 18. izdanja Prvenstva istarske rivijere u Kronometar vožnjama. Vrlo atraktivnim vožnjama, Donald Milokanović, član automoto kluba "Skok racing" zauzeo je prvo mjesto klase 4 i ukupnog poretka, ispred klupskog kolege i strica, Marina Milokanovića u atraktivnoj Ford Fiesti ST i Marina Nežića iz Buzet autosporta u Citroenu AX. Bolji rezultat Marinu je izmakao zbog velike greške u posljednjoj vožnji kada se izvrtio na stazi i izgubio dragocjene sekunde.

Staza je bila vrlo atraktivna i tehnički zahtjevna te je u žaru borbe došlo i do nekoliko izlijetanja dok je gost iz Italije, Mauro Brunetti svog Clia prevrnuo na krov. Jedan od pehista utrke je i vrlo brzi junior, Leo Rudan, koji je dodirom šikane za usporavanje i zabijanjem u zid, svog fićeka uspio skratiti za metar i time izgubio šansu za plasman, a do tog trenutka bio je 1. u klasi i 7. u ukupnom poretku. Od gostiju najbolje vještine pokazao je Andrea Sferch ispred Chris Gregoryja i Massima Demarchija

Utrka je organizirana uz pomoć Općine i TZ Općine Kanfanar uz asistenciju sportskih sudaca iz Istre i Primorsko - goranske županije pod dirigentskom palicom direktora utrke Daria Gržinića, a bila je "štih proba" za analizu mogućnosti uvrštenja manifestacije u kalendar natjecanja Hrvatskog auto i karting saveza za 2014. godinu.Uz odličnu suradnju s rovinjskom policijom i lokalnim vlastima, manifestacija je odrađena vrhunski i uz poštivanje protokola u minutu te su organizatori uvjereni kako će "Hyundai Autokuća Košara - 7. Nagrada Kanfanara 2014" sasvim sigurno biti dio natjecateljske sezone Prvenstva Hrvatske u 2014. godini.

Autosport.hr