KOE - Ponovno vrhunski tulum u Osijeku

KOE - Ponovno vrhunski tulum u Osijeku

Sljedećeg vikenda, od 23. do 25. kolovoza na čepinskom aerodromu otkrijte zašto je osječki oktanski event u europskom kalendaru natjecanja King of Europe nazivan The Smoke Festival. Veliko natjecanje King of Europe, pod pokroviteljstvom mega sponzora Monster Energy i u organizaciji AK Slavonija, u Hrvatsku sad već dolazi drugi puta.

Ove se godine nakon prošlogodišnje priredbe, gdje se vozila i prva noćna utrka, očekuje zaista pravi spektakl. Naime, od petka do nedjelje održat će se čak četiri različita natjecanja, a i ove je godine u programu jedno premijerno zbivanje. Po prvi puta u Hrvatskoj bit će održano i natjecanja Queen of Europe. Osječku će stazu zapaliti čak šest vozačica koje driftaju automobilima i to čine maestralno. Povrh svega upravo je Osijek odabran za posljednju finalnu utrku Queen of Europe.

Pored vožnji za „Kraljicu drifta“ vozit će se napredna klasa King of Europe (KOE) Pro Series, a onda je tu i klasa Street Legal koja predstavlja prvu stepenicu i ulaznicu u svijet izvrsnih driftera. Upravo će se u nedjelju 25. kolovoza voziti i finale Street Legal klase, a za sve pobjednike je pripremljen i bogat nagradni fond. Vozači stižu iz Mađarske, Francuske, Italije, Izraela, Švicarske, a onda i iz svih zemalja regije. Svakako treba istaknuti da će pobjednike, odnosno presudu stručnih sudaca i ovoga puta potvrđivati telemetrija. Precizne izmjere i podaci prosudit će najbolje driftere bez imalo prostora za pogrešku.

Poznate svjetske televizije poput Motors TV-a i Eurosporta sliku će prenijeti do oko 68 milijuna gledatelja na četiri kontinenta, a King of Europe 2013 će ponovno biti treća najgledanija drift serija na svijetu, nakon D1GP-a i Formule Drift. Povrh svega trodnevni program ugostit će i četvrtu utrku.

Drugu ovogodišnju utrku u sklopu Croatian drift challengea (CDC), hrvatskog prvenstva u driftu, u kojem će nastupiti više od dvadeset poznatih domaćih imena. Nakon prve utrke CDC-a vožene nadomak Zagreba, gdje su finalne vožnje bile i više nego romantične jer je Mrgud do svoje pobjede došao u posuđenom autu od Josipa Žagara ZaX-a , uopće ne treba dvojiti da će Osijek biti prava stvar koju ne smijete propustiti.

Borba između domaćih driftera, europsko prvenstvo u driftu (King of Europe) te začin u obliku šest drifterica (Queen of Europe) jednostavno se ne smiju propustiti! Naravno, utrke su dodatno obogaćene bogatim popratnim sadržajem te direktnim uvidom u natjecateljske automobile.

Program natjecanja, adresu i sve popratne informacije možete pronaći na ovom linku.  


You have no rights to post comments

Autosport.hr