XI. Osijek Street Race show - novi rekordi za kraj ljeta

XI. Osijek Street Race show - novi rekordi za kraj ljeta

Sljedećeg vikenda 31. kolovoza i 1. rujna na stazi nadomak Osijeka održat će se posljednja ovogodišnja utrka ubrzanja na 402 metra te se očekuju novi rekordi.

Ljeto još nije gotovo jer oktanske aktivnosti na sportsko-poslovnoj zračnoj luci Čepin ne prestaju. Posljednji vikend kolovoza, 31. kolovoza do 1. rujna, rezerviran je za XI. Osijek Street Race show koji bi mogao nadmašiti sve dosadašnje utrke ubrzanja. Kao i dosad, riječ je o dvodnevnom eventu u organizaciji Auto kluba Slavonija koji će pored utrke ubrzanja automobila te motora ponuditi i bogat program popratnih zbivanja. Bit će to natjecanje db Drag i Street Style, prisutni će se moći okušati u kartingu, pridružit će se i Formula Student, a sve skupa će uljepšati i veliki međunarodni Honda meeting Honda Fan Cluba. Ne treba posebno naglašavati da su okupljanja „hondaša“ posebno zanimljiva zbog raznovrsnosti i brojnosti automobila koji stižu iz svih zemalja regije.

Posjetitelje očekuje party dobrodošlice, odličan DJ i voditelj. U subotu će posjetitelji moći vidjeti kako se utrke voze po novim FIA pravilima s nekim novim vozačima na stazi, a u nedjelju će se voziti po starom. Posebno zadovoljstvo pružit će golemi LED ekran koji će svim prisutnima osigurat kompletan doživljaj utrke, baš kao i trenutačni live-podaci. Tko poželi moći će i kampirati jer se organizator pobrinuo i za to..

Očekuju su vožnje za pamćenje. Na prošlom X. Osijek Street Race Showu po prvi se puta u Hrvatskoj vozila klasa „9 sekundi“ što je domaće natjecanje stavilo uz bok najprestižnijim europskim utrkama. Prisjetimo se, tad je Marin Buličić sa svojom brutalnom Opel Calibrom prvi prijavio vožnju u dotičnoj klasi, a odmah za njime se superbrzim pokazao i Edo Galić sa svima dobro poznatim monstruoznim Chevrolet Malibuom također snažnim preko 1000 KS.

Možemo samo natuknuti da je Edo nakon nedavne nezgode uspio pripremiti sasvim novi automobil i da je spreman za finale. Do Osijeka vrijedi potegnuti i samo kako bi doživjeli vožnju Darija Konopeka i njegovog Audija koji je dodatno osnažen pa sada i on ima preko 1000 KS. Neupitno je, užitka neće nedostajati niti u nižim klasama gdje vozači voze na nož i gdje su utrke neizvjesne do samog kraja.

Zaista, ova utrka ima potencijal nadmašiti posljednju i stvoriti onu pravu oktansku euforiju na stazi.

You have no rights to post comments

Autosport.hr