Kodrić bez plasmana na Svjetskom Prvenstvu

Kodrić bez plasmana na Svjetskom Prvenstvu

Unatoč fantastičnim vožnjama Martin Kodrić je zbog tehničkog problema ostao bez plasmana na Svjetskom Prvenstvu u kartingu u klasi KF.

U Velikoj Britaniji je proteklog vikenda održan 1. dio ovogodišnjeg Svjetskog Prvenstva u klasi KF. Na natjecanju je nastupilo 58 najboljih vozača iz 20 zemalja, među njima i naš predstavnik Martin Kodrić.

Martin je u svojoj grupi ostvario visoko 3. vrijeme kvalifikacijskog treninga. U ukupnom poretku to je bilo 11. vrijeme sa zaostatkom od 0.389 sekunde od najboljeg vremena koje je ostvario Nizozemac Verstappen. Kodrić je time ostvario 5. startnu poziciju u svojoj skupini za kvalifikacijske utrke.

U tri od četiri kvalifikacijske utrke Martin je osvojio fantastično 3. mjesto! Samo jedna utrka nije prošla s vrhunskim plasmanom. U prvom krugu utrke je zbog kontakta izletio sa staze i pao na samo dno poretka. Iz kruga u krug se probijao prema naprijed, no više od 16. mjesta nije uspio.

Sa osvojena 3 treća i jednim 16. mjestom Martin je nakon kvalifikacijskih utrka zauzeo 8. mjesto ukupnog poretka, odnosno 4. startnu poziciju u predfinalnoj utrci B. Najboljih 17 vozača iz predfinalne utrke A i 17 iz predfinalne utrke B ostvaruju plasman u finalnu utrku. Visoko 4. startno mjesto dalo je naslutiti dobar plasman i dobre šanse za jedno od vodećih mjesta u poretku Svjetskog Prvenstva. No, već u prvom formacijskom krugu predfinalne utrke došlo je do tehničkog kvara na go-kartu, zbog čega utrku nije mogao niti voziti.

Martin je ovim nastupom još jednom dokazao da se nedvojbeno nalazi u samom svjetskom vrhu karting scene. Peh ga je spriječio da tu činjenicu okruni i vrhunskim rezultatom. U ovom, prvom dijelu Svjetskog Prvenstva slavio je Nizozemac Max Verstappen ispred Danca Nielsena i Britanca Hanleya.

Drugi dio Svjetskog Prvenstva održati će se u Bahrainu krajem studenog, a to će ujedno biti i posljednja ovogodišnja utrka. U međuvremenu će naš mladi kartingaš nastupiti u CIK FIA International Super Cupu i WSK Final Cupu.

Više fotografija +

You have no rights to post comments

Autosport.hr