Video: Kako 2013. vidi predsjednik HAKS-a i što očekuje od 2014.

Video: Kako 2013. vidi predsjednik HAKS-a i što očekuje od 2014.

Nećemo vam prevoditi niti tumačiti što je predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza (HAKS), Matko Bolanča rekao ili želio reći. Ostavit ćemo vam da sami uronite u duboke misli i spoznate kojim smjerom HAKS planira voditi hrvatski automobilizam sljedeće godine te kako je predsjednik doživio sezonu koja je za nama.

Ipak, ne možemo ne izvući neke od ključnih smjernica, ako ih tako smijemo nazvati.

Tako se Bolanča osvrnuo na sezonu u kojoj je bilo "gotovo 6 natjecanja u kartingu" i pohvalio je "gotovo 80 timova u Poreču" s posebnim naglaskom na goste iz inozemstva. Pretpostavljamo da se to odnosilo na Croatia Rally.

Vozačima je, ukratko, poručio da će u suradnji s HAKS-om moći uživati u novim projektima kojima je cilj, pazite sad, omogućiti tim istim vozačima da pronađu sponzore izvan okvira Hrvatske. "Mi smo dio Europe", poručio je Bolanča i vozače uputio da sponzore potraže u drugim zemljama. Ako smo dobro razumjeli. Dobro smo, međutim, razumjeli Bolančin zaključak, izrečen više puta, o automobilistima koji su zapravo entuzijasti i jedva spajaju kraj s krajem. Pa će kao takvi, valjda, put Europe, u potragu za sponzorima.

Karting, za koji, kako kaže predsjednik, vlada ogromno zanimanje budućnost bi trebao potražiti u širenju na "srednjoškolsku populaciju", ma što to bilo, pa čak i na osnovnoškolce, iako je općepoznato da su klinci iz osnovne škole premali za karting, disciplinu u kojoj uglavnom nastupaju 30-godišnjaci. Naravno, karting, koji održava gotovo 6 natjecanja postat će dio odgojnog programa, jer samo što nije.

Bilo je tu i civilnog mobilityja (ideš!), pohvale za ostvarene uspjehe na brdskim stazama u Europi dobio je i neimenovani igrač, takmičar, kojemu se predsjednik nije mogao sjetiti imena, niti ga je uspio pronaći brzim pogledom prema šalabahteru. Unatoč tome, ustvrdio je kako europski brdski uspjesi potvrđuju dominaciju Hrvatske na brdu. Valjda.

I eto, nismo htjeli, ali ipak jesmo. Ponudili smo vam naše viđenje Bolančinog osvrta i pogleda u budućnost. Fraze, frazetine i frazice, svih boja, oblika i veličina, našle su svoje mjesto u ovom obraćanju javnosti. Neke manje, neke više smislene, a neke potpuno besmislene.

Ne sumnjamo da će predsjednik Bolanča nakon uspješnog vođenja HAKS-a i usavršavanja komunikacijskih vještina svoju karijeru nastaviti u politici. Ima sve predispozicije.

Na koncu, moguće je da smo sve zajedno (opet) krivo shvatili te da smo zločesti i nemamo takta, pa nismo uspjeli proniknuti u sve fine detalje Bolaničnog govora. Kamo sreće!

Gotovo 6 natjecanja, pobogu! Što to znači, 5 ili 7, ili 5,94?

Video sadržaj

You have no rights to post comments

Autosport.hr