Video: 10-godišnji Mario Škalić zna čemu služi H mjenjač, pedale i što znači kontra

Video: 10-godišnji Mario Škalić zna čemu služi H mjenjač, pedale i što znači kontra

Poznata vam je, vjerujemo, automobilistička dinastija Škalić. Nastupaju na stvarnim utrkama, nastupaju na virtualnim utrkama, fotografiraju, navijaju, pišu, promoviraju... mogli bismo reći da im je zdrava doza oktana potrebna svaki dan. U protivnom se ne osjećaju najbolje.

Znamo li sve to, uopće nas neće (i nije nas) začuditi vijest o još jednom članu te dinastije, a koji je krenuo istim putem kao i svi Škalići oko njega. Njegovo ime je Mario Škalić. Ima 10 godina i zna poprilično o vožnji. Usvajanje vozačkih vještina u toj dobi nije ništa čudno, naime, postoji karting. Skupa zabava i još skuplji sport, ali nipošto nije jedini način za učenje osnova vožnje.

Na sreću, današnje su simulacije vrlo blizu stvarnosti, koliko je to moguće bez stvarnog pomicanja tijela u zavojima (iako, i za to ima rješenja, skupih, naravno). Jedna od tih simulacija je i poznati Live for Speed (LFS). Odlična, ali zaista odlična igra u kojoj ćete spaliti bezbroj kuplunga dok ne ulovite finu umjetnost "prešaltavanja" posebice ako nemate volan sa sve tri pedale.

"Šaltanje", bacanje po boku, agresivno understeeranje (kakva riječ!) koje će netom prije pasice pretvoriti u prelijepi oversteer i poravnati nos automobila u smjeru zavoja... sve to zna i umije 10-godišnji Mario.

Kao što kaže snimatelj ovog videa, Matija Škalić: "Tko misli da je jednostavno, neka dođe i proba". Kako doznajemo, Miroslav Zrnčević Mrgud već je sam sebi poslao pozivnicu, a javili su se i neki drugi potencijalni konkurenti.

Škalići, imate još jedan dragulj u obitelji, glancajte ga svakodnevno. Čitatelje, pak, pozivamo da navrnu na stranice LFS-a i nabave licencu. Vjerovali ili ne, igra je čak prevedena i na hrvatski.

Ako vam video iz nekog razloga ne radi, probajte izravno na Facebooku.

Video sadržaj

You have no rights to post comments

Autosport.hr