1. OSV Umag u maju 2014 - Memorijal Dino Jurica
  • Napisao/la  PR
  • Objavljeno u HR Ostalo

1. OSV Umag u maju 2014 - Memorijal Dino Jurica

Pod pokroviteljstvom Grada i TZ Grada Umaga, uz veliku pomoć poduzeća Komunela, klubova Tuning Istra i oldtimer kluba "Eppur si muove", jučer se, pred petstotinjak gledatelja, održalo natjecanje Prvenstva auto i karting saveza Istre u Ocjensko-spretnosnim vožnjama pod nazivom "1. OSV Umag u maju 2014 - Memorijal Dino Jurica".

U konkurenciji je nastupilo 19 natjecatelja dok je van konkurencije nastupilo dvadesetak oldtimer-a, street style-ra i nekoliko kartingaša.

Lijepo vrijeme potrajalo je do početka drugog dijela natjecanja kada je kiša malo pokvarila odličnu atmosferu, ali bez obzira na kišu, natjecanje je nastavljeno i održana su 4 posebna Ispita spretnosti.

Tijekom cijelog dana borbe su bile iznimne i u ukupnom poretku izmjenjivalo se nekoliko vozača da bi na kraju najviše umijeća pokazao iskusni Jordan Matijašić iz Buzet autosporta ispred drugoplasiranog Donalda Milokanovića i trećeplasiranog Denisa Vukšića, obojica iz kluba domaćina, Skok racinga.

Najbolja vozačica bila je Mia Ozvačić iz Buzet autosporta dok je najviše vještine među juniorima pokazao Ilario Tončić iz Skok racinga kojemu je to ujedno bilo vatreno krštenje i prvo službeno natjecanje u karijeri.

Od klubova je najviše bodova sakupio Skok racing ispred drugoplasiranog Buzet autosporta i trećeplasiranog Alfa Romeo kluba iz Trsta.

Natjecanje je odlično prihvaćeno, kako od strane vozača tako i od publike, i sasvim sigurno će postati tradicionalno a ove godine nastaviti će se organizacijom još 3 natjecanja pod popularnim nazivom "Kup Istre".
Autosport.hr