Osijek ponovno okuplja najbrže na street raceu!
  • Napisao/la  PR
  • Objavljeno u HR Ostalo

Osijek ponovno okuplja najbrže na street raceu!

Tko je prošle godine bio na Street Race Showu u Osijeku na utrku će sigurno ponovno doći u vikendu 7. i 8. lipnja 2014. Svi trkači i svi posjetitelji znaju zašto je utrka u na sportsko-poslovnoj zračnoj luci Čepin nadomak Osijeka posebna i upravo je to razlog što je ovo već 12. po redu osječki spektakl. Toliki broj organiziranih evenata u režiji Auto kluba Slavonija jamči vrhunsku uhodanost, ali i rijetko viđenu spontanost koja se provlači kroz dvodnevni event.

Subota i nedjelja ugostit će preko 200 automobila koji će sudjelovati u programu, a neće nedostajati niti motocikala koji u sve većem broju dolaze na semafor utrke 402 metra. Uostalom, utrke s motociklima sada su ušle u sustav bodovanja za Prvenstvo Hrvatske, pa nakon utrke u Sl. Brodu bodovi se nastavljaju skupljati i u Osijeku.

Pored utrka posjetitelji će moći uživati i u statičnim prezentacijama Street Style natjecanja te dB drag odmjeravanja snaga u glasnoći automobila. Ne oklijevajte, budući da je pred nama i Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu prijavite se na malonogometni turnir ili pak ostanite dosljedni oktanima i uživajte u postavljenoj karting areni.

Očekuje Vas party dobrodošlice, odličan DJ i voditelj. U subotu će posjetitelji moći vidjeti kako se utrke voze po novim FIA-inim pravilima s nekim novim vozačima na stazi, a u nedjelju će se voziti po TOP16 ključu ispadanja u svakoj klasi.

Posebno zadovoljstvo pružit će golemi LED ekran koji će svim prisutnima osigurati kompletan doživljaj utrke, baš kao i trenutačni live-podaci. Užitak će zaokružiti i nova mjerna oprema organizatora zbog koje više neće biti čekanja već će utrka prohujati pred Vama.

Prošle su godine upravo u Osijeku odvedene neke najbolje, a svakako i najbrže hrvatske vožnje svih vremena. Podsjetimo, Opel Calibra Marina Buličića probila je čarobnu barijeru od 10 sekundi, Dario Konopek se također učlanio u taj klub s Audijem Coupe, a onda je Edo Galić s brutalnim Camarom postavio najbolje vrijeme. Klub bržih od 10 sekundi je narastao, a upravo 7. i 8. lipnja ljestvica bi se mogla još podignuti jer očekujemo vožnje domaćih automobila koći će ići ispod 9 sekundi.

Slijedom svega navedenog morali biste znati gdje provesti idući vikend – u Osijeku!
Autosport.hr