7. nagrada Kanfanara, izvješće AMK Skok Racing
  • Napisao/la  PR
  • Objavljeno u HR Ostalo

7. nagrada Kanfanara, izvješće AMK Skok Racing

Za nama je jedna iznimno interesantna utrka, koja se nakon sedam godina u regionalnom, ove godine po prvi puta našla u kalendaru natjecanja Prvenstva Hrvatske u Kronometar vožnjama.

Petstotinjak gledatelja bodrilo je 37 natjecatelja u 6 raspisanih klasa.

Jaku konkurenciju i prekrasne borbe na tehnički odlično pripremljenoj stazi na kraju je malo zasjenila kiša koja je na neki način kumovala i konačnim rezultatima.
Satnica "Hyundai Autokuća Košara - 7. Nagrada Kanfanara 2014" odvijala se u sekundu precizno i onda opći potop, kiša nas je natjerala da prekinemo utrku. Neki od natjecatelja nisu uspjeli doći do cilja, odluka Žirija, nastaviti će kasnije, nakon smirenja veremena.

U nastavku veći broj vozača izlazi na stazu i "suši stazu". Kada je Žiri "odlučio" da je staza spremna, natjecanje je nastavljeno.

Na stazu, koja je još uvijek vlažna, izlaze vozači koji nisu stigli odraditi drugu utrku dana. Postižu se znatno slabiji rezultati.

Kreće treća i posljednja utrka dana.

U želji za što boljim rezultatom, Ivan Pavlović sa svojim super pripremljenim Cliom, pogrešno procijenjuje "šikanu", zahvaća gumu i prevrće se na krov što je rezultiralo još jednim prekidom. Intervencija doktora, kontrola ozljede i pravac - Pula. Na sreću po našeg Ivana, ustanovljene su lakše ozljede, koje su odmah i zbrinute, šest šavova i Ivan ide na kućnu njegu. Pozdravljamo ga i ovim putem.

Zbog sigurnosti natjecatelja (kola hitne medicinske pomoći i doktor su u Puli), natjecanje se prekida i treća utrka ne ulazi u konačne rezultate.
Podjela nagrada najboljima, prekrasne keramičke kacige za trajnu uspomenu na "7. Nagradu Kanfanara 2014" održana je odmah po završetku natjecanja.
Pobjedu je zasluženo odnio Nenad Damarija iz auto kluba "Pula-Rovinj" ispred drugoplasiranog Donalda Milokanovića i trećeplasiranog Marina Milokanovića, oba iz kluba domaćina, "Skok racinga"

Najmanju klasu serijskih automobila uzeo je Igor Bogović iz "Buzet autosporta", u klasi 2 najbrži je bio Muhamedali Maksuti iz "Istra racinga", u klasi 3 Toni Malinarich, u klasi 4, sport do 1400 ccm najbrži je bio i ukupni pobjednik, Nenad Damarija a u klasi 5, marino Milokanović iz "Skok racinga"
Najbolje vrijeme u klasi diesel postigao je Dorijano Milanović iz "Istra racinga", najbrža vozačica je Iva Damarija iz "Pula-Rovinja", najbolji veteran, Antun Laušin iz SAK "Samobora" i za kraj oni u koje svi polažemo nade, najbrži junior bio je Maurizio Cvitić.

Ostalo nam je samo da se sretno vratimo kući uz najavu nove utrke Prvenstva Hrvatske u Kronometar vožnjama što će se po prvi puta u organizaciji auto kluba "Poreč motorsport" i suorganizaciji našeg kluba, održati u nedjelju, 31. 08. 2014. u Plomin Luci pod nazivom "1. Nagrada Kršana 2014"

Kompletni rezultati na ovom linku:
http://www.akopatija.hr/livetiming/results.php?event=240&type=6
Autosport.hr