Vjekoslav Čičko konkurenciju ostavio za sobom

Vjekoslav Čičko konkurenciju ostavio za sobom

Kronometar utrkom "Ford Grand Auto 11. Nagrada Tar-Vabriga 2015." održanom prošlog vikenda na motodrom pisti u Taru započela je ovogodišnja automobilistička sezona natjecanja u Hrvatskoj. Nakon višemjesečne zimske pauze, prvu utrku u natjecateljskom kalendaru spremno su dočekala 75 vozača koji su tijekom nedjelje, u tri održane vožnje, dali sve od sebe da prikupe prve ovogodišnje bodove. Najbolje je to pošlo za rukom Zagrepčaninu Vjekoslavu Čičku u Fiat Cinquecentu, novoj akviziciji AK Buzet Autosporta. Za 1,790 stotinku sporiji, Ivan Pavlović iz AK Rijeka u Renaultu Clio RS Sport zauzeto je drugo mjesto. Bio je to njegov prvi nastup nakon prošlogodišnjeg udesa u Kanfanaru i osmomjesečne pauze. I treće je mjesto otišlo „s one strane Učke“ – Marin Čohar iz AK Ri Autosport u Renaultu Clio stao je na brončano postolje.

Utrka se bodovala za Prvenstvo Hrvatske, Prvenstvo auto i karting lige zapad, Prvenstvo AKSI-a i Prvenstvo Istarske rivijere. Posebno veseli nastup novih, mladih 15-ak vozača. Bio je to njihov prvi natjecateljski nastup na automobilističkoj utrci. Veseli i nastup 20-tak mladih kartingašica i kartingaša koji su nastupili u sklopu akcije FIA "Desetljeće sigurnosti u prometu 2010.-2020.", akciju u koju je AMK Skok racing uključen od prvog dana.

Utrka je održana pod pokroviteljstvom Općine i TZ Općine Tar-Vabriga, a u organizaciji AMK Skok racing iz Brtonigle. Sunčano vrijeme i atraktivne vožnje na tarski su motodrom privukle brojne gledatelje koji su tijekom cijele nedjelje uživali u oktanskom događaju.

Više fotografija +

Autosport.hr