Autosport se vraća u Pulu

U subotu na ravnom dijelu ceste Svetog Petra u smjeru Velog vrha,  auto klub Pula-Rovinj organizira posljednju regionalnu autoslalom utrku sezone. Ujedno, riječ je o prvoj autoslalom utrci u Puli koja se boduje za prvenstvo regije Zapad. Na natjecanje pod nazivom „1. Nagrada Puljanka 2011.“ prijavilo se 40 vozača i dva predvozača. Oni će snage odmjeriti na čunjevima isprepletenoj stazi dužine 1.050 metara.

'Sretna sam što ću po prvi puta utrku voziti u svom rodnom gradu. Nadam se dobrom odazivu publike i promociji ovog sporta koji je nezasluženo medijski slabo zastupljen. Također,  želja mi je da autoslalom Puljanka postane tradicija u našem gradu', rekla je vozačica AK Pula-Rovinj Iva Peruško.

Tajnik auto kluba Pula-Rovinj Boris Siljan istaknuo je kako su poduzete sve mjere sigurnosti kako bi se zaštila publika i natjecatelji.  'Prostor za gledatelje biti će smješten samo s desne strane trkališta, čime će se izbjeći opasna pretrčavanja. Ulaz je besplatan, a nadamo se dobroj posjećenosti', kazao je Siljan.  

U subotu od 8 do 18 sati za sav promet biti će zatvorena cesta Svetog Petra od Rive prema Partizanskom putu. Promet na paralelnoj Kolodvorskoj ulici (uz veslački klub) prema Rivi odvijat će se normalno.

Program
10,00-11,30 sati - Trening
11,45 sati - Svečanost otvaranja natjecanja
12,15-13,30 sati - Prva vožnja
13,50-15,10 sati – Druga vožnja
15,30-17,00 sati – Treća vožnja                           
18,00 sati – Podjela priznanja

Autosport.hr