Andrejeviću prelučki autoslalom

Andrejeviću prelučki autoslalom

Andrejević u N. MarofuNino Andrejević, član brojnog i moćnog buzetskog automobilističkog pogona, pobijedio je na prošlog vikenda održanoj autoslalomskoj utrci na poznatoj stazi kod kampa na Preluku. Buzećani su na stazi na kojoj su se (u nešto dužoj varijanti, doduše) održavale utrke svjetskog karaktera obavili pravu berbu pehara. Treće mjesto je, naime, pripalo Sanjinu Prodanu dok se drugim morao zadovoljiti Tomislav Šepić. Prelučka je utrka donijela odgovor i na pitanje osvajača ovogodišnjeg naslova državnog prvaka klase 7 u disciplini koja je, poput brdskih utrka, ove sezone jedina infuzijska veza hrvatskog automobilizma sa životom. Zbog problema na automobilu, kako prenosi portal Brzina.net, Milković nije bio u mogućnosti konkurirati Prodanu i pokušati nadoknaditi zaostatak od 10 bodova. Kvar na mjenjaču je, iako otklonjen, očito ipak utjecao na Milkovića i u trećoj vožnji nije bio ozbiljnija konkurencija Prodanu.

U završnici sezone, koja je na programu istog vikenda kada i Rally Novi Vinodolski (pljesak molim za autore kalendara natjecanja!), odlučit će se o pobjedniku u konkurenciji klubova. Spomenuta buzetska armada okupljena pod slavnim imenom AK Buzet Autosport nakupila je 386 bodova, no Auto klub SB Auto Sport je u zaostatku od samo 8 bodova, a i domaćini zadnje utrke sezone, AMK Ragusa Racing također na nišanu imaju buzetski klub.

Podsjetimo, u ukupnom poretku Sanjin Prodan osvojio je naslov prvaka, među vozačicama istu titulu osigurala je Iva Peruško dok je među juniorima prelučki pobjednik Nino Andrejević bio uvjerljiv tijekom cijele sezone te je upornost i kvalitetne nastupe okrunio naslovom. U klasi 1 Ivan Srebačić sezonu završava na prvom mjestu, klasa 2 pripala je Sandiju Jugovcu, u klasi 3 Marino Milokanović tijekom cijele sezone nije dopuštao iznenađenja te je ulovio naslov prvaka u klasi. Klasa 4 pripala je juniorskom prvaku Andrejeviću, dok u klasi 5 tek nekoliko bodova dijeli Tonka Muhoberca i Dejana Ciglenečkog. U klasi 6 siguran na prvom mjestu na kraju sezone biti će Branko Marić dok je Prodan u Preluku zacementirao svoju titulu u klasi 7. "Tragičar" Preluka Mato Milković unatoč pehu već i prije Preluka osigurao je naslov u klasi 8 dok je Dariju Serdenu pripala klasa 9.


Rezultati - Adriatic Timing

Autosport.hr