Formula Driver stiže na Grobnik
  • Napisao/la  PR
  • Objavljeno u Autoslalom

Formula Driver stiže na Grobnik

Legendarni grobnički autodrom u nedjelju, 23. studenog ugostit će utrku nove automobilističke discipline, prvi puta vožene u Hrvatskoj u svibnju ove godine, Ford Grand auto Formula driver. Riječ je o natjecanju osmišljenom po uzoru na talijanske autoslalome koje u zaleđe Rijeke, prema očekivanjima organizatora AMK Skok Racing iz Brtonigle uz suorganizaciju talijanskog kluba TRC Racing, dovodi više od stotinu i dvadeset automobilista. Spoj staze na kojoj trkaći automobili voze već desetljećima, nova disciplina začinjena šikanama i vozila s više stotina konjskih snaga dobitna su kobinacija za još jedan extremni i adrenalinski vikend.

Ovog su ljeta i jeseni utrke Formule driver odrađene u Buzetu i na Učki, dok su u sklopu Kupa Europe u Formuli driver ista natjecanja održana u talijanskim gradovima Noventa di Piave, Vittorio Veneto i Pavia di Udine.

-Novu inicijativu „pokretača“ ove discipline u Hrvatskoj, AK Buzet Autosporta, odlično su prihvatili i sami natjecatelji, što dokazuje i broj prijavljenih automobilista iz Hrvatske te gostiju iz Italije. Vrlo rado i odmah smo prihvatili inicijativu Buzećana da i AMK Skok Racing bude jedan od tri hrvatska organizatora. Natjecanja u Buzetu i na Učki, osim što su brojila preko sto natjecatelja, izazvala su oduševljenje kod publike, jer je publika imala što gledati, ali i kod vozača s obzirom da su dobili priliku da voze „za svoj gušt“, rekao je Edi Milokanović iz AMK Skok Racinga. Utrku na Učki je organizirao AK Opatija Motorsport i AK Učka Sport.

Među prijavljenima ima vozača svih automobilističkih disciplina: od relija, do kronometra i brda. To je u konačnici i bio cilj pokretača Formule driver.
-Bit će zanimljivo pratiti borbe u nabrijanim automobilima, ali i u onim malo manje boljima za čijim volanima upravljaju automobilistički asovi. Neka od imena koja bi mogla konkurirati za sam vrh jesu: Donald Milokanović, Bojan Krota, Sanjin Prodan, Marin Petrić, Mario Jurišić, Davor Fabijančić, Vjekoslav Čičko, ističe Milokanović.

Natjecanje počinje već u subotnjim popodnevnim satima za kada je predviđen tehnički prijem i verifikacija. Start treninga je u nedjelju u 9 sati, a prve od tri vožnje u 11 sati. Uz Buzetske dane, Rally Santa Domenica i dvije utrke Formule driver, ova će utrka biti jedna od najmasovnijih automobilističkih natjecanja na prostorima Hrvatske u 2014. godini.
Autosport.hr