Jadrolinija nasukala buzetske slalomske ambicije

foto: Večernji listJedna od današnjih glavnih vijesti u domaćim medijima je ona o nasukavanju trajekta u blizini otočića Sit, istog trajekta na kojem su članovi buzetske automobilističke postrojbe putovali u borbu za naslov prvaka u autoslalomu u Dubrovnik. Zasad nije poznato zašto se trajekt Marko Polo nasukao nedaleko spomenutog otočića, no izvjesno je da su buzetski automobilisti propustili priliku nastupiti na zadnjem autoslalomu sezone. Kako doznajemo, nasukavanje trajekta u očima organizatora i nadležnih službi očito ne spada pod "višu silu" već se tretira kao "tko vam kriv, sami ste birali kako ćete putovati".

Imajući na umu izrečeno ostaje nam zaključiti da je, kada su trajekti u pitanju, uputno očekivati nasukavanje. Uz općepoznatu činjenicu da vas, ako na utrku odlučite putovati automobilom na autocesti može razvaliti kakav pijanac, a trajektima su suđena nasukavanja pitamo se kako doputovati na utrku i pritom izbjeći sve prometne zamke Lijepe naše?

Buzećanima, pak, upućujemo izraze sućuti zbog propuštenog nastupa jer vrlo dobro znamo s koliko su žara i entuzijazma očekivali taj zadnji slalom. Ne dajte se drugovi, bitno je da su glave na ramenima.

Nakon evakuacije s trajekta putnici su katamaranom prebačeni u Biograd te su, barem što se vozača tiče, autobusom krenuli prema Rijeci. Automobili će, pak, ostati na trajektu dok isti ne bude odsukan i osposobljen za normalan pristanak u neku od trajektnih luka.
Autosport.hr