Čičko najbrži u Taru

Čičko najbrži u Taru

U organizaciji auto kluba "Poreč motorsport" i suorganizaciji auto kluba "Skok racing" a pod pokroviteljstvom Općine i TZ Općine Tar-Vabriga, u nedjelju, 09.04.2017. po prekrasnom vremenu i pred nekoliko tisuća gledatelja, održala se je prva utrka Prvenstva Hrvatske u kronometar vožnjama.

Nastupilo je preko 90 natjecatelja u nekoliko kategorija.

Najbrži je, u svom prototipu Fiat 500 s mašinom od Suzukija 1000 s preko 220 konjskih snaga, bio zagrepčanin Vjekoslav Ćičko koji vozi za Buzet autosport, ispred sve bržeg i bržeg Patrika Vivode koji od ove godine juri u novom automobilu Peugeot 106 rally, i trećeplasiranog Sandija Jugovca, također u Peugeotu 106.

Borbe su se vodile za svaku desetinku i rezultat je do samog kraja bio krajnje neizvjestan.

Među vozačicama pobjedu je odnijela Doris Labinjan koja je 19. mjestom ukupnog poretka pokazala svojim muškim konkurentima kako uskoro mogu i na nju računati u samom vrhu poretka.
Najbrži junior bio je Aleks Veselinović iz auto kluba Opatija dok je najbolji veteran bila naša vječna "nona" Ljiljana Kamenar iz auto kluba Rijeka.
Među klubovima najviše uspjeha postigli su vozači Istra racing tima iz Pazina ispred brojne ekipe auto kluba Buzet autosport.

U konkurenciji Prvenstva istarske rivijere najbrži je bio Gilberto Parlotti u prototipu s mašinom od motora koji je postavio najbrže vrijeme ukupnog poretka kao i rekord staze.

Od kartingaša najbrži je u klasi 1 - 125 ccm s mjenjačem, bio Majk Bašić, u klasi 2 - 125 bez mjenjača, Marsel Hušidić, klasi 3 - 60 ccm, Alex Šćulac i klasi 4 - do 50 ccm, Noel Štelko.

Bilo je to do sada najbolje izdanje tarske utrke i visoko podignutu ljestvicu, teško će biti nadmašiti.
Autosport.hr