Delta se vraća Zagrebu, Zagreb i Ina se vraćaju Delti
  • Napisao/la  PR
  • Objavljeno u Rally

Delta se vraća Zagrebu, Zagreb i Ina se vraćaju Delti

Četiri su desetljeća najznamenitijeg rally natjecanja sa hrvatskog prostora – Ina Delta rallya. Unatoč kriznim godinama za gospodarstvo općenito, pa time i sport, te autosport kao često zaboravljenu granu sporta, organizatori su potpomognuti doprinosom Grada Zagreba, te domaće industrije nafte, Ina-e, osigurali priredbu na razini nekadašnjih godina slave kada se po zagrebačkom gorju vozilo za vrijedne europske bodove.

Spletom okolnosti, dva znamenita zagrebačka autosport kluba opet postaju jedan, sa životopisom koji ima daleke korijene – AK Ina i AK Delta su združeni u AK Ina Delta, a pritom je i ponovno oživljena suradnja sa Ina-om, domaćom industrijom nafte. Zajednički napori priredili su slavlje dostojno povoda 40. Rođendana najstarijeg, najtežeg i najpopularnijeg automobilističkog natjecanja u Hrvatskoj, koja je kroz svoju povijest postala i prva međunarodna sportska priredba povjerena hrvatskim organizatorima bilo koje sportske discipline otkako je Republike Hrvatske.

Slavlje počinje u petak, 9. Svibnja, ceremonijalnim startom kada će natjecatelji za Prvenstvo Hrvatske u rallyu, kao i oni za Prventsvo centralne Europe (CEZ), krenuti sa startne rampe kod Ina-ine zgrade sa Av. Dubrovnik. U 19:01 prvo vozilo će krenuti na prvom brzinskom ispitu, prologu pokraj Zagrebačkog Hipodroma i jezera Bundek, preko Omladinskog mosta do parkirališta iza Ina-ine zgrade.

Drugu, subotnju, etapu čine dva kruga od po tri brzinska ispita preko i u okolici zagrebačkog gorja, Sljemena. Time se Delta vraća svojim starim i poznatim stazama koje su bile izazov na najbolje relijaše Europe.
Autosport.hr