Najavljen 23. Rally Opatija
  • Napisao/la  PR
  • Objavljeno u Rally

Najavljen 23. Rally Opatija

Opatijska rivijera i njezina okolica i ove će godine, već tradicionalno, krajem listopada biti domaćinom 23. Izdanju Opatijskog Rallyja. Organizator AK Opatija, uz suorganizaciju riječkih klubova AK Rijeka i AK INA Millennium, ove godine priprema dvodnevno natjecanje ukupne dužine 354,70 km u sklopu čega je 8 brzinskih ispita ukupne dužine 110,54 km. Glavni pokrovitelj manifestacije i ove godine je Grad Opatija kojem se ove godine kao pokrovitelj pridružio i Grad Buzet na čijem prostoru se odvija dio programa.

Rally počinje u jutarnjim satima kada su predviđeni tehnički prijam u Autoservisu Bivio te verifikacija dokumenata u Grand Hotelu 4 Opatijska cvijeta nakon čega posade mogu isprobati svoje automobile na shakedownu koji je ove godine ponovno uvršten u program rallyja. U svrhu popularizacije rallyja „kraljice automobilizma“ ove godine će posade startati iz samog centra Opatije, ispred tržnice. Biti će to posebna prigoda za gledatelje da na glavnoj opatijskoj prometnici razgledaju limene ljubimce u vremenu od 16:45 pa sve do 18:00 sati kada će uslijediti start. Posade će prvog dana rallyja odvoziti dva vrlo atraktivna noćna brzinska ispita na Permanima nakon čega „noće“ na Opatijskom mulu.

Drugi dan rally seli na brze i skliske ceste obronaka Ćićarije gdje posade moraju svladati dva puta po tri brzinska ispita između kojih će jednom svratiti u servisno parkiralište koje je i ove godine smješteno na Preluci.

I ove godine natjecanje je međunarodnog karaktera te se uz Prvenstvo Hrvatske boduje i za Šampionat i Kup BiH te Alpe Adria Rally Cup (AARC). Uz nastup posada iz Hrvatske očekuje se i 15-ak posada iz Italije i Austrije u sklopu AARC-a te 10-ak posada iz BIH, ali i goste iz Mađarske i Slovenije. Prve posade očekuju se oko 17 sati na cilju, koji će također biti na Opatijskoj tržnici, dok sama ciljna ceremonija započinje nešto prije 18 sati. Proglašenje pobjednika i podjela nagrada održati će se u Grand hotelu „4 opatijska cvijeta“ s početkom u 21:00 sati, najavio je Dražen Puž ispred organizatora iz AK Opatija.
Autosport.hr