Prodan: "Želimo oduševiti domaću publiku u Opatiji"

Prodan: "Želimo oduševiti domaću publiku u Opatiji"

Nakon dvije austrijske postaje Mitropa rally kupa na redu je Hrvatska, nakon više od dvadeset godina „Mitropa“ opet u Lijepoj Našoj i to u turističkom biseru Jadrana, Opatiji. Na listi prijava nalazi se 57 posada iz osam europskih zemalja od čega 25 posada koje se natječu u Mitropa rally kupu garancija su pravog oktanskog uzbuđenja tijekom prvomajskog vikenda. Brzinski ispiti identični kao i prošle godine, u petak dva prolaska brzincima „Permani“, a u subotu također po dva prolaska brzinskim ispitima „Brest“, „Račja Vas“ i „Mune“.

Viliam Prodan:
Nakon dva austrijska nastupa, onog vrlo dobrog na Rebenlandu te problemima okovanog Lavanttala, pred nama je domaći nastup u Opatiji, u jednu ruku prednost u drugu ruku veliki pritisak, no nadamo se da će nas ovoga puta problemi zaobići te se u najboljem svjetlu predstaviti domaćoj publici na dobro znanim brzinskim ispitima obroncima Ćićarije te Opatijskim zaleđem. U Opatiju dolazimo na trećem mjestu u ukupnom poretku Mitropa rally kupa te je na nama da to i opravdamo pred Našim ljudima u Našem kraju, a da neće biti jednostavno garantira brojna lista prijava s jakim imenima iz osam Europskih zemalja. Problem s kočionim sistemom koji nas je pratio na Lavanttal rally-u je riješen, ekipa i auto su spremni, Mi također spremni te s nestrpljenjem čekamo na start u petak.
Ovim putem pozivamo sve ljubitelje oktana, automobila i sporta općenito da posjete Opatiju tijekom ovih praznika te da uživaju u vrhunskim automobilima i vrhunskim pilotima.
Autosport.hr