Šebalj: "Ove godine nas je išlo s bodovima, no nikako s pobjedama."

Šebalj: "Ove godine nas je išlo s bodovima, no nikako s pobjedama."

Nakon subotnje pobjede Šebalja i Klinca na reliju Poreč, utisci su se slegli.

Juraj Šebalj: 
Ove godine nas je išlo s bodovima, no nikako s pobjedama. Od pet natjecanja, osvojili smo tri druga mjesta generalno i diskvalifikaciju u Kumrovcu. Iako smo već osigurali titulu, htjeli smo pobijediti u Poreču, no konkurencija je bila jaka. Od početka natjecanja borili smo se s Mađarom Olleom, koji je vozio mnogo jaču Fiestu S2000. Negdje na pola relija, napravio je pogrešku i njegova prednost se stopila na nulu. Na sljedećem brzincu je izletio i nama se otvorio put prema pobjedi. 
Ovogodišnji reli bio je sve, samo ne lak. Vrijeme nam je išlo u prilog, no na stazi je bilo puno prašine i sitnog pijeska, pa su uvjeti bili često nepredvidivi. Mitsubishi je radio savršeno, a svakako nam se poklopilo da nismo niti jednom probušili gumu na brojnim haklovima.


Toni Klinc
Sreća nas je ovog puta pomazila, iako je Sasa Olle bio brži od nas i mogao je bez problema slaviti. No, na reliju se sve mora poklopiti i ovog vikenda sve je radilo u našu korist. Aljoša Novak i Janosz Szilagy, koji su završili drugi i treći bili su dovoljno blizu da si nismo mogli priuštiti bilo kakvu grešku. Sve u svemu, ovaj reli je točka na "i" jedne odlične sezone.

Sljedeći na redu je Rally Show Santa Domenica 28. i 29. studenog.

Video sadržaj

Autosport.hr