JŠ:"Ovo mi je jedna od nadražih pobjeda"

Objavljeno u: 09/11/2006 - 01:07 Napisao/la Objavljeno u Rally Komentari Komentiraj!

Nakon nastupa u Poreču, Juraj Šebalj i Toni Klinc su u napetoj borbi i uz malo sreće, po drugi put ove sezone popeli se najvišu stepenicu pobjedničkog postolja. Na kraju su slavili s tek nekoliko sekundi prednosti. Tek toliko da pobjede. Slatko.

Ovim rezultatom Šebalj i Klinc osvojili su Prvenstvo Hrvatske u rallyju i zlatnu kacigu, trofej HAKS-a kojim se nagrađuju prvaci koji osvoje Prvenstvo tri puta uzastopce.Juraj Šebalj:
Ovo mi je jedna od najdražih pobjeda u životu. Oduvijek sam sanjao o ovakvim pobjedama, koje ostvaruješ tek kada iz sebe izvučeš maksimum. Tijesne vožnje su uvijek dodatan motiv, pa ponekad počneš izvlačiti nemoguće iz sebe i automobila. Točno tako je bilo i u Poreču. Odlično smo krenuli i počeli stvarati prednost. Kako sam i najavio išli smo maksimalno od starta. Ipak nisam bio jedini, tako da se iskristalizirala borba između Peljhana, Szilagya i nas Tijekom rallyja držali smo jak tempo, da bi posljednji krug od tri brzinca dodatno stisli i ostvarili usko vodstvo. Ovakvim tempom je jako teško odvesti čitav dan bez greške, tako da me ovaj rally jako iscrpio. No pehari su tu. Što se bodova tiče, vratili smo šansu za ukupnu pobjedu u MOPH-u, tako da će slijedeći rally biti borba za konačni naslov.

Toni Klinc:
Bilo je jako teško. Psihički rat. Sredinom rallyja, Szilagy je u jednom trenutku počeo dominirati. Kako god da smo vozili , nekoliko brzinaca za redom bio brži tek za pokoju sekundu. Koncentrirali smo se, prošli u glavi svaki brzinac, i pala je odluka: osvajanje prvog mjesta pod svaku cijenu. Posljednja tri brzinca smo riskirali. Obojica smo znali što to znači, no to je bio jedini uvjet da se vratimo u konačnu borbu za MOPH. Žao mi je što je Kaučič išao slabije, no i mi smo imali svojih loših dana ove godine i točno znamo koliko je to frustrirajuće. Isto tako bih naglasio da smo ovom pobjedom osvojili PH u rallyju i zlatnu kacigu.


Aktualnosti

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

23.11.2017. - Rally

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

Već je svima znano da je ovogodišnje izdanje RSSD-a organizatorima zadalo puno muke. Osim prvog Shakedown-a u povijesti Rally Showa Santa Domenica, izdavanja prvog Vodiča za gledatelje, muke koje su ispale sve samo ne slatke...

8. Rally Show Santa Domenica, najava

24.10.2017. - Rally

8. Rally Show Santa Domenica, najava

Ove godine imamo pregršt novosti i iznenađenja, čime potvrđujemo predan rad od trenutka kada smo Beppa Harracha prošle godine proglasili najboljim na makadamu četvrtu godinu za redom!

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

24.05.2017. - WRC / IRC

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

Norveški vozač Andreas Mikkelsen na predstojećem rallyju svjetskog prvenstva na Sardiniji nastupit će ponovo kao član jedne od tvorničkih momčadi u prvenstvu. Mikkelsen će na sredozemnom otoku zamijeniti Citroënovog ovogodišnjeg "tvorničara" Stephanea Lefebvrea u, zasad...

You have no rights to post comments