JŠ:"Ovo mi je jedna od nadražih pobjeda"

Objavljeno u: 09/11/2006 - 01:07 Napisao/la Objavljeno u Rally Komentari Komentiraj!

Nakon nastupa u Poreču, Juraj Šebalj i Toni Klinc su u napetoj borbi i uz malo sreće, po drugi put ove sezone popeli se najvišu stepenicu pobjedničkog postolja. Na kraju su slavili s tek nekoliko sekundi prednosti. Tek toliko da pobjede. Slatko.

Ovim rezultatom Šebalj i Klinc osvojili su Prvenstvo Hrvatske u rallyju i zlatnu kacigu, trofej HAKS-a kojim se nagrađuju prvaci koji osvoje Prvenstvo tri puta uzastopce.Juraj Šebalj:
Ovo mi je jedna od najdražih pobjeda u životu. Oduvijek sam sanjao o ovakvim pobjedama, koje ostvaruješ tek kada iz sebe izvučeš maksimum. Tijesne vožnje su uvijek dodatan motiv, pa ponekad počneš izvlačiti nemoguće iz sebe i automobila. Točno tako je bilo i u Poreču. Odlično smo krenuli i počeli stvarati prednost. Kako sam i najavio išli smo maksimalno od starta. Ipak nisam bio jedini, tako da se iskristalizirala borba između Peljhana, Szilagya i nas Tijekom rallyja držali smo jak tempo, da bi posljednji krug od tri brzinca dodatno stisli i ostvarili usko vodstvo. Ovakvim tempom je jako teško odvesti čitav dan bez greške, tako da me ovaj rally jako iscrpio. No pehari su tu. Što se bodova tiče, vratili smo šansu za ukupnu pobjedu u MOPH-u, tako da će slijedeći rally biti borba za konačni naslov.

Toni Klinc:
Bilo je jako teško. Psihički rat. Sredinom rallyja, Szilagy je u jednom trenutku počeo dominirati. Kako god da smo vozili , nekoliko brzinaca za redom bio brži tek za pokoju sekundu. Koncentrirali smo se, prošli u glavi svaki brzinac, i pala je odluka: osvajanje prvog mjesta pod svaku cijenu. Posljednja tri brzinca smo riskirali. Obojica smo znali što to znači, no to je bio jedini uvjet da se vratimo u konačnu borbu za MOPH. Žao mi je što je Kaučič išao slabije, no i mi smo imali svojih loših dana ove godine i točno znamo koliko je to frustrirajuće. Isto tako bih naglasio da smo ovom pobjedom osvojili PH u rallyju i zlatnu kacigu.


Aktualnosti

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

22.04.2018. - Ostalo

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

Prvi rally Slovenskog prvenstva 8. Rally Vipavska Dolina koji se vozio u okolici Vipave i Ajdovščine osvojili su trenutni državni prvaci Rok Turk i Blanka Kacin (Peugeot 208 R5). Prošle godine imali su samo jedno...

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

16.04.2018. - Ostalo

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

Napokon je došlo vrijeme i za početak nove rally sezone u Sloveniji. Prvi na redu je 8. Rally Vipavska dolina, koji se vozi u Vipavskoj dolini, a početak i kraj rallya su u Ajdovščini od...

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

11.04.2018. - Ostalo

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

Niki Mayr-Melnhof bio je najbrži na svim brzinskim ispitima 42. WeinbergHolz Lavanttal Rallyu, te se zasluženo popeo na najviše mjesto pobjedničkog postolja. Drugo mjesto osvojio je Grössing Gerwald, dok je treću poziciju zauzeo Aigner Gerhard.

You have no rights to post comments