"Nisam nezadovoljan unatoč odustajanju"


Izjava naše mlade i perspektivne posade Siniša Crnojević i Martina Maretić nakon Rallyja Istra Riviera Opatija. Sa svojom Škodom Fabijom RS TDI osvojili su 3. mj. u grupi A za Prvenstvo Hrvatske u ovoj sezoni. Nakon odustajanja na 8. brzinskom ispitu evo kako su komentirali nastup u Isti.

 
 
Siniša Crnojević:
Zadovoljan sam sa svime do zavoja na 8. brzincu. Zahvaljujući odlično pripremljenoj Fabiji TDI koja nas je fenomenalno poslužila, uspješno smo parirali ili čak i bili brži od Markta, Turka, Jermana i ostalih auta N3 klase na većini brzinaca. Ujutro smo izabrali tvrđu smjesu guma od ostalih i to je odgovaralo mojem načinu vožnje. Koliko god utrka ima malo kilometara brzinaca, rally je bio jako zahtjevan i svaka mala greška ili opuštanje se skupo plaćalo u sekundama. To smo vidjeli na 5. brzincu gdje smo izgubili 10 sekundi. Brzinci su bili kombinacija brdske utrke (1. brzinac) i prava rallyjaška Šušnjevica koja je jako brza, uska i puna zamki. U zadnji krug smo ušli poravnati sa vremenom Markta i to je bio poziv na vožnju 100% snage. Brzinac Pićan smo 1 km prije cilja probušili zadnju gumu i napravili smo vrijeme sporije 3,5 sekunde od Markta. Ne dopustivši da nas to iznervira, krenuli smo u brzinac Boljun sa namjerom da vratimo izgubljeno. Bilo je sve super do lijevog oštrog zavoja iza kojeg slijedi ravnica duga 300-tinjak metara, te da bi imali visoku brzinu na ravnici ušao sam u taj lijevi zavoj 2 km/h prebrzo. Nakon korekcije putanje i mišljenja da je sve prošlo u redu, zadnji kraj se zbog puno kamenja na cesti naglo zanio, te smo bočno klizeći otišli prema kamenom stupiću postavljenom uz cestu. Na nesreću lupili smo u kamen koji nas je ispravio te smo punim gasom nastavili dalje. Kako je sljedeći zavoj bio desni nisam osjećao neku promjenu na autu, ali kada se auto poravnao na nekih 100 km/h počeo se tako zanositi da smo jedva prošli preko nadolazećeg mosta. Šteta, jer me je zanimalo vrijeme koje bismo postigli tim tempom. Ironično, prošle godine nam je na istom rallyju pukao zadnji most na lijevoj strani, a ove godine smo ga lupili na desnoj strani. Žao mi je što Jura i Toni nisu uspjeli u svojoj misiji, nažalost isti zavoj kao i nas ih je spriječio da dođu do cilja.
 
Kako je ovo zadnja utrka, zahvalio bih svima koji su naš podržali u ovoj vrlo uspješnoj godini pogotovo na Korzici i odličanom rezultatu na Delti. Hvala Škodi na odličnoj Fabiji, Ini na fantastičnom Eurodizelu, Porsche leasingu na odličnom financiranju, Soleu na dobrom auspuhu, Pumi na odličnim kombinezonima, Globaldizajnu na famoznoj web stranici i naravno Automehanici Jaković na uspješnom usklađivanju svih navedenih sastojaka i koja nam je omogućila odlično 3. mj. u grupi A na kraju sezone. Hvala publici na srdačnom navijanju i medijima koji su nas pratili ove sezone.
 
Martina Maretić:
Ne mogu dodati više od toga što je Siniša rekao, stvarno sam uživala biti mu suvozač na ovoj utrci. Odlično 3. mjesto na kraju godine nam je potvrda našeg uloženog truda. Žao mi je što nismo došli do cilja, ali i to je dio rallyja. Isto tako mi je žao Šebalja i Klinca, jako su se trudili. Hvala svim sponzorima i navijačima na podršci. Nadam se da ćemo se vidjeti i iduće godine.

You have no rights to post comments