Šebalj: "Kaučič je zaslužio naslov"

Objavljeno u: 23/11/2006 - 10:58 Napisao/la Objavljeno u Rally Komentari Komentiraj!

Posljednji rally koji se vozio ovog vikenda donio je i novog prvaka Međunarodnog otvorenog prvenstva Hrvatske; slovensku posadu Kaučič-Zorenc. Tomaž Kavčič uspio je na posljednjem brzinskom ispitu stići do cilja, dok su Šebalj i Klinc, nakon vodstva od 3,2 sekunde ostali na stazi s razbijenim kotačem. Borba koja se vodila tog dana bila je najavljena od obje posade, no izjednačenost obje posade nismo dugo doživjeli na ovim prostorima.

Juraj Šebalj:
Drago mi je da smo sudjelovali u povijesnoj borbi za Naslov prvaka. Iako nismo uspjeli stići do cilja u jednom komadu, ne žalim ni za čim. To je tako očito trebalo biti. Zavoj na kojem smo strgali ovjes je dobro istreniran. Ja sam po običaju sve pješke provjerio, tako je i u radaru pisalo “D6 haklaj“. Međutim, pri dolasku u desni oštar zavoj "zakačili“ smo rub asfalta s donje strane vilice. Matica koja nosi "unibol“ se otrgnula i za nas je rally bio gotov. Ići do cilja na tri kotača nije imalo nikakvog smisla, tako da smo nakon dva zavoja Subaru parkirali uz stazu. Kako je sezona bila puna pehova, ne žalim za neosvojenim naslovom u MOPH. Kaučič i Zorenc su ga zaslužili. Imali su najmanje pehova i najkonstantniju vožnju, tako da im od srca čestitam. Nama ipak ostaje naslov Prvaka Hrvatske i zlatna kaciga, tako da je ovogodišnja misija ispunjena.Toni Klinc:
Išli smo stopostotnim tempom, no to nije bilo dovoljno. Iako je bio posljednji brzinac koji odlučuje o naslovu, krenuli smo hladne glave. Nismo uopće razmišljali o naslovu. Tek nakon puknuća ovjesa sam shvatio što smo izgubili. Nekad imaš sreće, nekad ne. Tu se nema ništa drugo za dodati. Možda bi mi bilo lakše da mogu išta okriviti. Barem auto, Juru ili sebe, no sve je funkcioniralo besprijekorno do tog zavoja, tek nekoliko kilometara do cilja. Bili smo sigurno nadmoćniji od Kaučiča i jedino ovakav peh nam je mogao uzeti titulu. Bili smo blizu. I to je sve. To bi bio naš epilog i ove utrke i ove  sezone. Kada imaš zrelu i snažnu konkurenciju, nije dovoljno završiti utrku i biti solidan. Takva vremena su u Hrvatskoj prošla. Moraš ići na "nož“, ili si peti. O tome govori ukupni poredak Međunarodnog otvorenog prvenstva Hrvatske, gdje se u "prvih pet“ nalaze četiri strane posade. Sve čestitke Kaučiču i Zorencu. Dečki su sjajni i nakon našeg odustajanja su se ponijeli kao pravi sportaši. Želim i iduće godine ovakvo prvenstvo i ovakve borbe. To nam daje motiv za jurnjavom.

Hvala sponzorima, hvala navijačima!


Aktualnosti

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

23.11.2017. - Rally

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

Već je svima znano da je ovogodišnje izdanje RSSD-a organizatorima zadalo puno muke. Osim prvog Shakedown-a u povijesti Rally Showa Santa Domenica, izdavanja prvog Vodiča za gledatelje, muke koje su ispale sve samo ne slatke...

8. Rally Show Santa Domenica, najava

24.10.2017. - Rally

8. Rally Show Santa Domenica, najava

Ove godine imamo pregršt novosti i iznenađenja, čime potvrđujemo predan rad od trenutka kada smo Beppa Harracha prošle godine proglasili najboljim na makadamu četvrtu godinu za redom!

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

24.05.2017. - WRC / IRC

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

Norveški vozač Andreas Mikkelsen na predstojećem rallyju svjetskog prvenstva na Sardiniji nastupit će ponovo kao član jedne od tvorničkih momčadi u prvenstvu. Mikkelsen će na sredozemnom otoku zamijeniti Citroënovog ovogodišnjeg "tvorničara" Stephanea Lefebvrea u, zasad...

You have no rights to post comments