SC: "Neki 'rallyjaši' uplašili su se magle!"


Izjava za medije nakon odvežene utrke 3. Postojna – Portorož rally, koja se bodovala za Hrvatsko prvenstvo. Svoje utiske sa te utrke iznosi posada Siniša Crnojević – Martina Maretić.

Siniša Crnojević:
"Nakon niza dobrih rezultata, imali smo utrku sa puno pehova. Prvo nam se na treningu probušila guma i strgala felga, zavoj koji smo prošli nekoliko puta prije izazvao je probleme i Reitspergeru 5 min. kasnije, koji je probušio dvije gume na istom zavoju. Zatim na prvom brzincu na drugom zavoju pukao je nosač čeljusti prednje kočnice zbog čega smo morali stati I pokušati donekle popraviti kvar. Nažalost sa plastičnim vezicama se čeljust nije držala više od 300 metara. Tamo smo od stanara posudili alat, osposobili auto i odvezli se do servisa. Htjeli smo odmah nastaviti po superrally pravilima,  ali nam nisu dali da nastavimo do subote ujutro. Tako smo izgubili više od 20 minuta za vodećima.


foto: Mario Pavlović

Na žalost subotnje jutro smo startali zadnji. Više nismo imali nikakvu taktiku za utrku pošto smo toliko kasnili da smo se mogli samo preforsirati i razbiti i mislim da ne bi uspjeli  stići nijednog od naših. Odlučili smo završiti utrku, ali prolaziti brzincem kao zadnji je izgledalo kao na bojnom polju. Već prvi brzinac se na 2 km razbilo 4-5 posada i odmah nam je pala volja za nekakvom jurnjavom. Cesta je bila puna blata i šodera, padala je kiša popraćena  maglom, ali najveće zadovoljstvo je bio brzinac Žablje. Ti skliski zavoji i stotine gledatelja su nam vraćali osmijeh na lica. Mogli smo čuti njihovo glasno navijanje kroz kacige. Osjećaj je stvarno neponovljiv.

Ali, da završetak ne bude prelagan pobrinula se još jedna probušena guma i puknuti nosač motora. Mogli smo još ujutro odustati po superrally pravilima i završiti na istom mjestu kao i sada, ali se nismo htjeli predati, htjeli smo doći do kraja. Na žalost zadnji brzinac je proglašen etapom zbog slovenskog vozača kojem se nije dalo voziti po magli, stoga je na startu ugasio vozilo i nije ga htio maknuti. Pridružili su mu se još neki slovenski vozači i na moju žalost neki hrvatski vozači. Mislim da su postupili totalno nesportski, jer to je rally, on se vozi bez obzira na uvjete. A još gore uvjete smo imali mi na kraju jer smo vozili i prezadnji brzinac po mraku i magli i nikome nije palo na pamet da odustane zbog toga. Mogli su se odvesti do servisa i dobiti 5 minuta kazne i pustiti druge da voze. Nadam se da se tako nešto više neće ponoviti. Hvala svima koji su navijali za nas I nadam se da smo ispucali sve pehove za ovu godinu."      

You have no rights to post comments