Šebalj vodeći u PH nakon 1. etape

Objavljeno u: 20/10/2006 - 21:10 Napisao/la Objavljeno u Rally Komentari Komentiraj!

Uzbudljiva prva etapa nastavljena je ponavljanjem dva već održana brzinska ispita Sv. Petar i Special. Na prvom od njih u vodstvo se probio Boštjan Logar, ali ponovo je riječ o desetinkama prednosti pred konkurentima. Nakon BI 5 Logar je samo 2 desetinke ispred drugoplasiranog Darka Peljhana, a treći je s 2,8 sekundi zakašnjenja Tomaž Kaučič. Juraj Šebalj i Toni Klinc na BI 5 ubilježili su 9. vrijeme s 10 sekundi zaostatka za pobjednikom Logarom. Šebalj je u ukupnom poretku na 6. mjestu, a ujedno je i vodeći u Prvenstvu Hrvatske. Drugo mjesto u PH nakon pretposljednjeg brzinskog ispita držao je Georg Reitsperger, no njemu se na 6 sekundi zaostatka primakao Marin Galić.Peljhan je na posljednjem ispitu etape, koji je još jednom održan na karting stazi u Portorožu, bio najbrži, a najveći vremenski gubitak ubilježio je Kaučič. U ukupnom poretku vodstvo je u Peljhanovim rukama, ali Logar kasni svega 2,3 sekunde i sutra će biti vrlo uzbudljivo na 9 zahtjevnih ispita. Kaučič je treći sa zaostatkom od 11,2 sekunde za Peljhanom.

Zadnji ispit etape donio je promjenu u poretku Prvenstva Hrvatske. Posada Marin Galić – Tin Mikulec probila se na drugo mjesto i u drugu etapu ući će s 1,9 sekundi prednosti u odnosu na Georga Reitspergera. Četvrti među hrvatskim vozačima je Ivan Goran Čibej, a peti Goran Francetić.

Rezultati brzinskih ispita dostupni su preko linka "Rezultati BI" u izborniku u desnom gornjem dijelu stranice.

Aktualnosti

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

23.11.2017. - Rally

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

Već je svima znano da je ovogodišnje izdanje RSSD-a organizatorima zadalo puno muke. Osim prvog Shakedown-a u povijesti Rally Showa Santa Domenica, izdavanja prvog Vodiča za gledatelje, muke koje su ispale sve samo ne slatke...

8. Rally Show Santa Domenica, najava

24.10.2017. - Rally

8. Rally Show Santa Domenica, najava

Ove godine imamo pregršt novosti i iznenađenja, čime potvrđujemo predan rad od trenutka kada smo Beppa Harracha prošle godine proglasili najboljim na makadamu četvrtu godinu za redom!

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

24.05.2017. - WRC / IRC

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

Norveški vozač Andreas Mikkelsen na predstojećem rallyju svjetskog prvenstva na Sardiniji nastupit će ponovo kao član jedne od tvorničkih momčadi u prvenstvu. Mikkelsen će na sredozemnom otoku zamijeniti Citroënovog ovogodišnjeg "tvorničara" Stephanea Lefebvrea u, zasad...

You have no rights to post comments