2. Međimurski rally, najava


Nova sezona Prvenstva Hrvatske u rallyju započinje ovog vikenda 2. izdanjem Međimurskog Rallyja; prema listi prijava očekuje se nastup 60-ak posada. Točnije, organizator je objavio službenu listu prijava prema kojoj bi se na startu rallyja trebala naći 61 posada. Rally se održava 20. i 21. travnja, a boduje se za Državno prvenstvo Republike Hrvatske, Međunarodno regionalno prvenstvo Hrvatske te FIA Rally prvenstvo Srednjoeuropske zone.Organizator rallyja je Auto klub Delta iz Zagreba, a natjecanje će se održati u dvije etape. Prva etapa na rasporedu je u petak, 20. travnja kada su na programu 2 brzinska ispita. Druga etapa slijedi u subotu s preostalih 8 brzinskih ispita.

Ukupna dužina itinerera iznosi 263,82 kilometra od čega na brzinske ispite otpada 96,8 kilometara. Podloga na kojoj se rally odvija uobičajena je za hrvatska rally natjecanja; dakako, radi se o asfaltu. Ipak, obzirom na konfiguraciju staza u Međimurju te zahtjevnih dionica oprez će svakako biti siguran suputnik.

Pogledom na listu prijava vidljivo je da se u voznim parkovima domaćih vozača dogodila prava najezda Mitsubishijevih Lancera klase N4. Startni broj jedan na automobilu će nositi posada Juraj Šebalj – Toni Klinc, koji su ujedno i najveći favoriti u vrlo bogatoj konkurenciji. Srčan nastup u Međimurju najavljuje i prošlogodišnji osvajač Otvorenog prvenstva Hrvatske, slovenski vozač Tomaž Kaučič, unatoč manjem broju brzinaca i natjecateljskih kilometara s velikim nestrpljenjem očekujemo početak nove sezone, koja će, nadamo se, biti još zanimljivija i neizvjesnija od prethodne.

ITINERER (PDF datoteka)


You have no rights to post comments