2. Međimurski rally, najava

Objavljeno u: 17/04/2007 - 10:38 Napisao/la Objavljeno u Rally Komentari Komentiraj!

Nova sezona Prvenstva Hrvatske u rallyju započinje ovog vikenda 2. izdanjem Međimurskog Rallyja; prema listi prijava očekuje se nastup 60-ak posada. Točnije, organizator je objavio službenu listu prijava prema kojoj bi se na startu rallyja trebala naći 61 posada. Rally se održava 20. i 21. travnja, a boduje se za Državno prvenstvo Republike Hrvatske, Međunarodno regionalno prvenstvo Hrvatske te FIA Rally prvenstvo Srednjoeuropske zone.Organizator rallyja je Auto klub Delta iz Zagreba, a natjecanje će se održati u dvije etape. Prva etapa na rasporedu je u petak, 20. travnja kada su na programu 2 brzinska ispita. Druga etapa slijedi u subotu s preostalih 8 brzinskih ispita.

Ukupna dužina itinerera iznosi 263,82 kilometra od čega na brzinske ispite otpada 96,8 kilometara. Podloga na kojoj se rally odvija uobičajena je za hrvatska rally natjecanja; dakako, radi se o asfaltu. Ipak, obzirom na konfiguraciju staza u Međimurju te zahtjevnih dionica oprez će svakako biti siguran suputnik.

Pogledom na listu prijava vidljivo je da se u voznim parkovima domaćih vozača dogodila prava najezda Mitsubishijevih Lancera klase N4. Startni broj jedan na automobilu će nositi posada Juraj Šebalj – Toni Klinc, koji su ujedno i najveći favoriti u vrlo bogatoj konkurenciji. Srčan nastup u Međimurju najavljuje i prošlogodišnji osvajač Otvorenog prvenstva Hrvatske, slovenski vozač Tomaž Kaučič, unatoč manjem broju brzinaca i natjecateljskih kilometara s velikim nestrpljenjem očekujemo početak nove sezone, koja će, nadamo se, biti još zanimljivija i neizvjesnija od prethodne.

ITINERER (PDF datoteka)


Aktualnosti

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

23.11.2017. - Rally

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

Već je svima znano da je ovogodišnje izdanje RSSD-a organizatorima zadalo puno muke. Osim prvog Shakedown-a u povijesti Rally Showa Santa Domenica, izdavanja prvog Vodiča za gledatelje, muke koje su ispale sve samo ne slatke...

8. Rally Show Santa Domenica, najava

24.10.2017. - Rally

8. Rally Show Santa Domenica, najava

Ove godine imamo pregršt novosti i iznenađenja, čime potvrđujemo predan rad od trenutka kada smo Beppa Harracha prošle godine proglasili najboljim na makadamu četvrtu godinu za redom!

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

24.05.2017. - WRC / IRC

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

Norveški vozač Andreas Mikkelsen na predstojećem rallyju svjetskog prvenstva na Sardiniji nastupit će ponovo kao član jedne od tvorničkih momčadi u prvenstvu. Mikkelsen će na sredozemnom otoku zamijeniti Citroënovog ovogodišnjeg "tvorničara" Stephanea Lefebvrea u, zasad...

You have no rights to post comments