2. Međimurski rally, najava

Objavljeno u: 17/04/2007 - 10:38 Napisao/la Objavljeno u Rally Komentari Komentiraj!

Nova sezona Prvenstva Hrvatske u rallyju započinje ovog vikenda 2. izdanjem Međimurskog Rallyja; prema listi prijava očekuje se nastup 60-ak posada. Točnije, organizator je objavio službenu listu prijava prema kojoj bi se na startu rallyja trebala naći 61 posada. Rally se održava 20. i 21. travnja, a boduje se za Državno prvenstvo Republike Hrvatske, Međunarodno regionalno prvenstvo Hrvatske te FIA Rally prvenstvo Srednjoeuropske zone.Organizator rallyja je Auto klub Delta iz Zagreba, a natjecanje će se održati u dvije etape. Prva etapa na rasporedu je u petak, 20. travnja kada su na programu 2 brzinska ispita. Druga etapa slijedi u subotu s preostalih 8 brzinskih ispita.

Ukupna dužina itinerera iznosi 263,82 kilometra od čega na brzinske ispite otpada 96,8 kilometara. Podloga na kojoj se rally odvija uobičajena je za hrvatska rally natjecanja; dakako, radi se o asfaltu. Ipak, obzirom na konfiguraciju staza u Međimurju te zahtjevnih dionica oprez će svakako biti siguran suputnik.

Pogledom na listu prijava vidljivo je da se u voznim parkovima domaćih vozača dogodila prava najezda Mitsubishijevih Lancera klase N4. Startni broj jedan na automobilu će nositi posada Juraj Šebalj – Toni Klinc, koji su ujedno i najveći favoriti u vrlo bogatoj konkurenciji. Srčan nastup u Međimurju najavljuje i prošlogodišnji osvajač Otvorenog prvenstva Hrvatske, slovenski vozač Tomaž Kaučič, unatoč manjem broju brzinaca i natjecateljskih kilometara s velikim nestrpljenjem očekujemo početak nove sezone, koja će, nadamo se, biti još zanimljivija i neizvjesnija od prethodne.

ITINERER (PDF datoteka)


Aktualnosti

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

22.04.2018. - Ostalo

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

Prvi rally Slovenskog prvenstva 8. Rally Vipavska Dolina koji se vozio u okolici Vipave i Ajdovščine osvojili su trenutni državni prvaci Rok Turk i Blanka Kacin (Peugeot 208 R5). Prošle godine imali su samo jedno...

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

16.04.2018. - Ostalo

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

Napokon je došlo vrijeme i za početak nove rally sezone u Sloveniji. Prvi na redu je 8. Rally Vipavska dolina, koji se vozi u Vipavskoj dolini, a početak i kraj rallya su u Ajdovščini od...

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

11.04.2018. - Ostalo

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

Niki Mayr-Melnhof bio je najbrži na svim brzinskim ispitima 42. WeinbergHolz Lavanttal Rallyu, te se zasluženo popeo na najviše mjesto pobjedničkog postolja. Drugo mjesto osvojio je Grössing Gerwald, dok je treću poziciju zauzeo Aigner Gerhard.

You have no rights to post comments