"Bio je to savršen nastup"

Objavljeno u: 22/04/2007 - 00:23 Napisao/la Objavljeno u Rally Komentari Komentiraj!

Na cilju rallyja Juraj Šebalj, Saša Stanišić, Antun Filipec, Tomaž  Kaučič i Darko Peljhan podijelili su nekoliko dojmova s današnjeg natjecanja.

Juraj Šebalj
Najbolji posao obavili smo na prva četiri današnja brzinska ispita. Poslije toga staza je zaista bila previše prljava i nismo željeli riskirati i ugroziti odličan rezultat. Tempo koji smo si zadali omogućio nam je da kontroliramo prednost u odnosu na konkurente, da je bilo potrebno mogli smo ići brže, no do toga nije došlo. Na jednom od brzinaca smo se i izvrtili i izgubili nešto vremena i rizici veći od toga jednostavno nisu dolazili u obzir. Zadnji "lauf" išli smo mirno i staloženo i na kraju stigli do pobjede. Ukratko, rally kakav bismo mogli poželjeti, automobil je bio izvrstan, na stazi nije bilo problema, savršen nastup.

Saša Stanišić
Zadovoljni smo jer smo do cilja došli u jednom komadu. Nije bilo većih problema, iako smo tijekom druge etape imali manjih poteškoća sa sajlom gasa, koja se nije vraćala do kraja. Kada sam pustio gas papučica se nije do kraja vratila i na izlasku iz zavoja "izvuklo" nas je van i izletjeli smo. Generalno, zadovoljan sam rezultatom i očekujem još bolje tijekom sezone.Antun Filipec
Da mi je netko prije rallyja rekao da ću završiti među prvih pet prihvatio bi sa zadovoljstvom taj rezultat. Sada sam ipak malo nezadovoljan, ali kada realno pogledam stvari nemam razloga za to. Svi izravni konkurenti već su ove sezone nastupali, a meni je ovo prva utrka u 2007. Rally je bio jako brz, a unatoč kratkoći ispita i vrlo zahtjevan i nepredvidljiv. Šebalj i Kaučič "udarili" su tempo koji nisam mogao pratiti, no s optimizmom mogu očekivati nastavak sezone jer i u ovako snažnoj konkurenciji možemo doći do odličnih rezultata što svakako pruža velik poticaj.

Tomaž Kaučič
Zadovoljan sam drugim mjestom na ovom rallyju. Naš primarni cilj bio je isprobati automobil i steći dodatnu natjecateljsku kondiciju za nastupe u Prvenstvu Slovenije na koje smo najviše usredotočeni. Želio bih svakako čestitati Juri na današnjoj pobjedi, bio je u izvrsnoj formi tijekom cijelog rallyja.

Darko Peljhan
Mogu reći da je rally bio dosta dobar, ali zaista prebrz. Za dosta vozača bio je to samo dobar trening, a istovremeno trening je bio od presudnog značaja za uspjeh na ovom rallyju. Mi smo stazom prošli tri puta i obzirom na to mogu biti zadovoljan.

Aktualnosti

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

22.04.2018. - Ostalo

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

Prvi rally Slovenskog prvenstva 8. Rally Vipavska Dolina koji se vozio u okolici Vipave i Ajdovščine osvojili su trenutni državni prvaci Rok Turk i Blanka Kacin (Peugeot 208 R5). Prošle godine imali su samo jedno...

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

16.04.2018. - Ostalo

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

Napokon je došlo vrijeme i za početak nove rally sezone u Sloveniji. Prvi na redu je 8. Rally Vipavska dolina, koji se vozi u Vipavskoj dolini, a početak i kraj rallya su u Ajdovščini od...

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

11.04.2018. - Ostalo

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

Niki Mayr-Melnhof bio je najbrži na svim brzinskim ispitima 42. WeinbergHolz Lavanttal Rallyu, te se zasluženo popeo na najviše mjesto pobjedničkog postolja. Drugo mjesto osvojio je Grössing Gerwald, dok je treću poziciju zauzeo Aigner Gerhard.

You have no rights to post comments