SC: "Nadamo se borbama za vrh poretka"


Nakon 3 godine vožnje u Škodi Fabiji TDi sa kojom su nastupili i na utrci sa WRC na Korzici, Siniša Crnojević i Martina Maretić ove godine su sjeli u novog Mitsubishi Lancera EVO IX grupe N. Svoj premijerni nastup su uspješno završili na 12. mjestu ukupnog poretka.

 
 
Siniša Crnojević:
Uh, glava mi je natekla od količine informacija koje sam dobio na ovoj utrci. Ovo je stvarno jedno odlično i osvježavajuće iskustvo. U auto smo sjeli prvi puta dan ranije na karting stazi u Novom Marofu i odvezli 20-ak krugova. Tek na shakedownu smo krenuli sa pravim upoznavanjem auta i skidali smo vremena malo po malo. Na prologu sam se opustio i baš smo uživali te smo imali vremena blizu najbržima. No, subota je sasvim drugačija priča. Nema mjesta za greške, te smo krenuli potpuno oprezno što su pokazala i vremena. Zadnja dva BI mi se sve u glavi izmiješalo i samo sam htio doći do cilja u komadu, rezultat čega su dvije izgubljene pozicije. Sve u svemu zadovoljni smo svojim rezultatom. Sa nastavkom prvenstva trudit ćemo se uhvatiti tempo onih najboljih i uskoro se boriti za sam vrh poretka. Pohvala organizatoru na odlično koncipiranom rallyju koji je okupio zaista velik broj gledatelja.
 
Martina Maretić:
Čakovec 2007. za nas će ostati upisan kao rally kad smo počeli ostvarivati snove za koje se ćinilo da se nikada ne će ostvariti. Uz veliki pritisak zbog novog automobila-bolida i izuzetno brz tempo utrke (pros. brzina na ispitima preko 125km/h) strategija je bila jasna; postepeno ubrzavati tempo, privikavati se na mogućnosti automobila i ostati na cesti pod svaku cijenu. Rezultat - odlićan; 12. mjesto u generalci, nekoliko adrenalinskih skokova i fenomenalno iskustvo. Ćestitamo svim posadama na uspješno završenoj 1. utrci Hrv. prvenstva i
pohvala organizatora na atraktivnoj utrci.

You have no rights to post comments