Jean-Joseph i Boyere stigli u Zagreb

Objavljeno u: 22/05/2007 - 02:00 Napisao/la Objavljeno u Rally Komentari Komentiraj!

Nakon nastupa na 1000 Miglia i rallyja u Turskoj, Simon Jean-Joseph i Jack Boyere sa Citroenom C2 Super 1600 kreću na 34. Ina Croatia Delta Rally. Kao i na dva prethodna rallyja, Citroen C2 S1600 spreman je za nastup, a prati ga ekipa PH-Sport s kojom surađuju članovi Citroen Sporta.Za Simona Jean-Josepha, Jack Boyerea i članove prateće ekipe, ovaj rally ujedno znači njihovu veliku premijeru. "Za razliku od dva dosadašnja rallyja, ja uopće ne poznajem vašu zemlju i ne znam što me očekuje, no u tome i je čar rallyja. Novi brzinski ispiti nisu mi nikada zadavali veće brige. Treba se samo više potruditi pri upoznavanju brzinaca kako bismo napravili što bolji radar", izjavio je Europski prvak iz 2004. godine.

"Na ovom natjecanju imamo izgleda i za penjanje na podij, jer kao što smo vidjeli, na ovoj se podlozi smanjuju nedostaci pogona na dva kotača. Usprkos svemu, čini se kako će konkurencija biti žestoka, iako sam uvjeren kako će mi na asfaltu potencijal Citroena omogućiti dobar rezultat i puno bodova za FIA Europsko rally prvenstvo. U svakom slučaju, ovaj izazov potiče nas na još bolju vožnju."To mišljenje dijeli i Yves Matton, voditelj natjecanja za male kupce: "Ovaj rally u Hrvatskoj je velika premijera za Citroen Sport. Zadovoljni smo što smo preko Simona Jean-Josepha pokazali koliko je konkurentan naš C2 S1600. Zbog rezultata koje smo postigli na rallyju 1000 Miglia, možemo se nadati osvajanju jednog od mjesta na podiju. Ovo je prvi u nizu rallyja koji se voze na asfaltu, što bi trebalo pridonijeti našem usponu u poretku Prvenstva. Krenuvši ka istoku, Europsko rally prvenstvo nam pruža dobre izglede po pitanju rezultata, a na nama je da ih iskoristimo."

Aktualnosti

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

16.04.2018. - Ostalo

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

Napokon je došlo vrijeme i za početak nove rally sezone u Sloveniji. Prvi na redu je 8. Rally Vipavska dolina, koji se vozi u Vipavskoj dolini, a početak i kraj rallya su u Ajdovščini od...

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

11.04.2018. - Ostalo

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

Niki Mayr-Melnhof bio je najbrži na svim brzinskim ispitima 42. WeinbergHolz Lavanttal Rallyu, te se zasluženo popeo na najviše mjesto pobjedničkog postolja. Drugo mjesto osvojio je Grössing Gerwald, dok je treću poziciju zauzeo Aigner Gerhard.

Snježni 7. INA Rally Kumrovec 2018. otvorio novu sezonu Prvenstva Hrvatske u rallyu

03.03.2018. - Rally

Snježni 7. INA Rally Kumrovec 2018. otvorio novu sezonu Prvenstva Hrvatske u rallyu

Sada već tradicionalno Rally Kumrovec otvorio je novu sezonu Prvenstva Hrvatske u rallyu.

You have no rights to post comments