Jean-Joseph i Boyere stigli u Zagreb

Objavljeno u: 22/05/2007 - 02:00 Napisao/la Objavljeno u Rally Komentari Komentiraj!

Nakon nastupa na 1000 Miglia i rallyja u Turskoj, Simon Jean-Joseph i Jack Boyere sa Citroenom C2 Super 1600 kreću na 34. Ina Croatia Delta Rally. Kao i na dva prethodna rallyja, Citroen C2 S1600 spreman je za nastup, a prati ga ekipa PH-Sport s kojom surađuju članovi Citroen Sporta.Za Simona Jean-Josepha, Jack Boyerea i članove prateće ekipe, ovaj rally ujedno znači njihovu veliku premijeru. "Za razliku od dva dosadašnja rallyja, ja uopće ne poznajem vašu zemlju i ne znam što me očekuje, no u tome i je čar rallyja. Novi brzinski ispiti nisu mi nikada zadavali veće brige. Treba se samo više potruditi pri upoznavanju brzinaca kako bismo napravili što bolji radar", izjavio je Europski prvak iz 2004. godine.

"Na ovom natjecanju imamo izgleda i za penjanje na podij, jer kao što smo vidjeli, na ovoj se podlozi smanjuju nedostaci pogona na dva kotača. Usprkos svemu, čini se kako će konkurencija biti žestoka, iako sam uvjeren kako će mi na asfaltu potencijal Citroena omogućiti dobar rezultat i puno bodova za FIA Europsko rally prvenstvo. U svakom slučaju, ovaj izazov potiče nas na još bolju vožnju."To mišljenje dijeli i Yves Matton, voditelj natjecanja za male kupce: "Ovaj rally u Hrvatskoj je velika premijera za Citroen Sport. Zadovoljni smo što smo preko Simona Jean-Josepha pokazali koliko je konkurentan naš C2 S1600. Zbog rezultata koje smo postigli na rallyju 1000 Miglia, možemo se nadati osvajanju jednog od mjesta na podiju. Ovo je prvi u nizu rallyja koji se voze na asfaltu, što bi trebalo pridonijeti našem usponu u poretku Prvenstva. Krenuvši ka istoku, Europsko rally prvenstvo nam pruža dobre izglede po pitanju rezultata, a na nama je da ih iskoristimo."

Aktualnosti

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

23.11.2017. - Rally

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

Već je svima znano da je ovogodišnje izdanje RSSD-a organizatorima zadalo puno muke. Osim prvog Shakedown-a u povijesti Rally Showa Santa Domenica, izdavanja prvog Vodiča za gledatelje, muke koje su ispale sve samo ne slatke...

8. Rally Show Santa Domenica, najava

24.10.2017. - Rally

8. Rally Show Santa Domenica, najava

Ove godine imamo pregršt novosti i iznenađenja, čime potvrđujemo predan rad od trenutka kada smo Beppa Harracha prošle godine proglasili najboljim na makadamu četvrtu godinu za redom!

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

24.05.2017. - WRC / IRC

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

Norveški vozač Andreas Mikkelsen na predstojećem rallyju svjetskog prvenstva na Sardiniji nastupit će ponovo kao član jedne od tvorničkih momčadi u prvenstvu. Mikkelsen će na sredozemnom otoku zamijeniti Citroënovog ovogodišnjeg "tvorničara" Stephanea Lefebvrea u, zasad...

You have no rights to post comments