Siniša Crnojević: "Napokon Delta"


Dugo smo vremena čekali utrku koja će ugostiti najbolje vozače Europe. Odlična lista prijava sa još boljim autima, a mi sa autom koji im može konkurrirati. Odličan osjećaj. Nakon prošlogodišnjeg 8 mj. u generalci bio bih zadovoljan da ponovimo isti uspjeh, jer je konkurencija daleko brojnija, a ja se tek moram uhodati sa novim autom. Puno sam analizirao utrku u Čakovcu, i nadam se da ćemo sada biti brži i bolji.


foto: Mario Pavlović

Malo o brzincima. Ponovo se vozi Okić, već na samom startu se nalaze tri skoka i mislim da će se tu napraviti razlika između onih koji idu «foll gas» i onih koji taktiziraju, sa naravno velikim skokom na samom cilju. Budinjak u svojoj punoj dužini, i veliki ispit koncentracije vozača i pripremljenosti vozila. Spori početak, pa srednje brza sredina i za kraj jako sklizak asfalt. Laz klasično sklizak i brz, sa velikim razlikama u vremenima jer uvijek mislite da ste prebrzi. Ponovo Samci, ultra brzi. Odličan za gledatelje jer 2 km prije cilja ima prijevoj sa kojega se vidi skoro 500 m staze gdje čak ima i nešto sporijih zavoja.

Sljeme je naš klasičan brzinac. Uspon znamo napamet još sa brda, sredina je jako skliska, a spuštanje dolje je odlična priprema za kamikaze. Svi znamo da se na Kraljičinom zdencu gleda tko ide brže i bliže rubniku na mostiću. Tko živ, tko...

Sve u svemu, festival brzine, atraktivnih auta i adrenalina. Nadam se da se prognoza pljuskova neće obistiniti, mada sam  prošle godine sam uživao u teškim uvjetima prouzrokovanim jakom kišom i gustom maglom.

Dođite nas bodriti i navijati za sve i dati nam podstreka da idemo još brže.

You have no rights to post comments