"Dolazak do cilja je svojevrsna pobjeda"

Objavljeno u: 23/05/2007 - 10:00 Napisao/la Objavljeno u Rally Komentari Komentiraj!

Tihomir Simon, vozač prvog R2 automobila u Prvenstvu Hrvatske u rallyju spreman je za predstojeći 34. INA Croatia Delta Rally, koji počinje u četvrtak u Zagrebu i okolici. On će ovaj rally nastupati sa novim suvozačem, Tomislavom Pazmanom. Promjenu suvozača kratko je objasnio sljedećim riječima: "Tomislav i  ja se bolje razumijemo, s njim će mi biti lakše voziti. To mi je posebno važno jer je INA Croatia Delta vrlo zahjevan rally, na kojem ništa ne treba prepustiti slučaju."Simon nije želio davati nikakva predviđanja o svom plasmanu na Delti, jer se ove godine taj rally boduje i u sklopu prvenstva Europe, te je lista prijava vrlo dugačka, a na njoj se nalazi velik broj izvrsnih vozača.

“Deltu planiram dovršiti, a nadam se što boljem plasmanu, iako nje ove godine konkurencija najjača dosad. Međutim, i sam dolazak do cilja na našem najzahtjavnijem rallyju je pobjeda za sebe.", rekao je Simon. Simon je u nedjelju bio u Sloveniji, u Target Motorsportu. “Odvezli smo određen broj kilometra, te smo na određen način još jednom izvršili upoznavanje sa automobilom, ali i napravili točno onakav set-up kakav mi najbolje odgovara na jednom zahtjevnom natjecanju kao što je predstojeći INA Croatia Delta Rally.”, naglasio je Simon.

Sponzori posade Simon-Pazman ove sezone su: Unicredit Leasing, Citroën Hrvatska, Generali osiguranje, Auto Hrvatska, Promotehna, Fuchs i Xenon antene.

“Unicredit Leasing Croatia prepoznao je snažnu želju za uspjehom i želju za dokazivanjem u posadama Simon/Pazman i Marin Petrić/Aleksandra Požar (koje angažira Bruno Šantić), kojima je sponzor sezone. Visoke ambicije Unicredit leasinga na leasing tržištu Hrvatske upravo su u skladu s ambicijama ovih posada. Sretni smo što možemo pomoći njihovom sportskom napretku, zajedno sa svojim dugogodišnjim partnerom Citroën Hrvatska, očekujući vrhunske rezultate naših posada.”

Aktualnosti

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

23.11.2017. - Rally

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

Već je svima znano da je ovogodišnje izdanje RSSD-a organizatorima zadalo puno muke. Osim prvog Shakedown-a u povijesti Rally Showa Santa Domenica, izdavanja prvog Vodiča za gledatelje, muke koje su ispale sve samo ne slatke...

8. Rally Show Santa Domenica, najava

24.10.2017. - Rally

8. Rally Show Santa Domenica, najava

Ove godine imamo pregršt novosti i iznenađenja, čime potvrđujemo predan rad od trenutka kada smo Beppa Harracha prošle godine proglasili najboljim na makadamu četvrtu godinu za redom!

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

24.05.2017. - WRC / IRC

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

Norveški vozač Andreas Mikkelsen na predstojećem rallyju svjetskog prvenstva na Sardiniji nastupit će ponovo kao član jedne od tvorničkih momčadi u prvenstvu. Mikkelsen će na sredozemnom otoku zamijeniti Citroënovog ovogodišnjeg "tvorničara" Stephanea Lefebvrea u, zasad...

You have no rights to post comments