Budinjak desetkovao favorite

Objavljeno u: 25/05/2007 - 14:31 Napisao/la Objavljeno u Rally Komentari Komentiraj!

Maratonski 3. brzinski ispit, Budinjak 1, sa svojih 33 kilometra i nekoliko stotina zavoja donio je velike probleme za Simona Jean-Josepha. Francuz je na Budinjaku izgubio gotovo 2 i pol minute i drastično pao u poretku te vjerojatno i izgubio šansu za plasmanom u sami vrh. Do cilja je, međutim, još mnogo brzinaca i kilometara i ako Jean-Joseph i suvozač mu Jack Boyere na Budinjaku nisu nepovratno oštetili automobil možda ćemo svjedočiti njihovom proboju prema vrhu. Prema zasad dostupnim informacijama puknuta guma na 3. kilometru uzrokovala je Jean-Josephov gubitak minuta. Osim Francuza i nekolicina drugih favorita našla se u velikim problemima; Krum Donchev izgubio je 10 minuta, a Tomasz Czopik 2 minute i 20 sekundi.Iznimno atraktivni S2000 automobili na prva tri brzinca Delte pokazali su da u potpunosti mogu konkurirati N4 vozilima, a da će nastavak borbe za vodeću poziciju unatoč padu Jean-Josepha u poretku biti zanimljiv dokazuje ishod Budinjaka. Michal Solowow u Fiatu Punto S2000 projurio je Budinjakom i upisao pobjedu, no Juraj Šebalj i Toni Klinc bili su sporiji samo 0,9 sekundi. Treći na BI 3 bio je Volkan Isik, koji je očito uspio uloviti ritam i započeti nadoknađivanje sekundi izgubljenih na prvim brzincima.

U ukupnom poretku Juraj Šebalj je u vodstvu s 2,9 sekundi prednosti u odnosu na Solowowa, a treći je slovenski rallyjaš Tomaž Kaučič, koji nipošto nije oprezno krenuo na ovogodišnju Deltu. Nastavak rallyja mogao bi biti iznimno zanimljiv!


Aktualnosti

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

23.11.2017. - Rally

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

Već je svima znano da je ovogodišnje izdanje RSSD-a organizatorima zadalo puno muke. Osim prvog Shakedown-a u povijesti Rally Showa Santa Domenica, izdavanja prvog Vodiča za gledatelje, muke koje su ispale sve samo ne slatke...

8. Rally Show Santa Domenica, najava

24.10.2017. - Rally

8. Rally Show Santa Domenica, najava

Ove godine imamo pregršt novosti i iznenađenja, čime potvrđujemo predan rad od trenutka kada smo Beppa Harracha prošle godine proglasili najboljim na makadamu četvrtu godinu za redom!

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

24.05.2017. - WRC / IRC

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

Norveški vozač Andreas Mikkelsen na predstojećem rallyju svjetskog prvenstva na Sardiniji nastupit će ponovo kao član jedne od tvorničkih momčadi u prvenstvu. Mikkelsen će na sredozemnom otoku zamijeniti Citroënovog ovogodišnjeg "tvorničara" Stephanea Lefebvrea u, zasad...

You have no rights to post comments