Budinjak desetkovao favorite

Objavljeno u: 25/05/2007 - 14:31 Napisao/la Objavljeno u Rally Komentari Komentiraj!

Maratonski 3. brzinski ispit, Budinjak 1, sa svojih 33 kilometra i nekoliko stotina zavoja donio je velike probleme za Simona Jean-Josepha. Francuz je na Budinjaku izgubio gotovo 2 i pol minute i drastično pao u poretku te vjerojatno i izgubio šansu za plasmanom u sami vrh. Do cilja je, međutim, još mnogo brzinaca i kilometara i ako Jean-Joseph i suvozač mu Jack Boyere na Budinjaku nisu nepovratno oštetili automobil možda ćemo svjedočiti njihovom proboju prema vrhu. Prema zasad dostupnim informacijama puknuta guma na 3. kilometru uzrokovala je Jean-Josephov gubitak minuta. Osim Francuza i nekolicina drugih favorita našla se u velikim problemima; Krum Donchev izgubio je 10 minuta, a Tomasz Czopik 2 minute i 20 sekundi.Iznimno atraktivni S2000 automobili na prva tri brzinca Delte pokazali su da u potpunosti mogu konkurirati N4 vozilima, a da će nastavak borbe za vodeću poziciju unatoč padu Jean-Josepha u poretku biti zanimljiv dokazuje ishod Budinjaka. Michal Solowow u Fiatu Punto S2000 projurio je Budinjakom i upisao pobjedu, no Juraj Šebalj i Toni Klinc bili su sporiji samo 0,9 sekundi. Treći na BI 3 bio je Volkan Isik, koji je očito uspio uloviti ritam i započeti nadoknađivanje sekundi izgubljenih na prvim brzincima.

U ukupnom poretku Juraj Šebalj je u vodstvu s 2,9 sekundi prednosti u odnosu na Solowowa, a treći je slovenski rallyjaš Tomaž Kaučič, koji nipošto nije oprezno krenuo na ovogodišnju Deltu. Nastavak rallyja mogao bi biti iznimno zanimljiv!


Aktualnosti

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

16.04.2018. - Ostalo

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

Napokon je došlo vrijeme i za početak nove rally sezone u Sloveniji. Prvi na redu je 8. Rally Vipavska dolina, koji se vozi u Vipavskoj dolini, a početak i kraj rallya su u Ajdovščini od...

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

11.04.2018. - Ostalo

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

Niki Mayr-Melnhof bio je najbrži na svim brzinskim ispitima 42. WeinbergHolz Lavanttal Rallyu, te se zasluženo popeo na najviše mjesto pobjedničkog postolja. Drugo mjesto osvojio je Grössing Gerwald, dok je treću poziciju zauzeo Aigner Gerhard.

Snježni 7. INA Rally Kumrovec 2018. otvorio novu sezonu Prvenstva Hrvatske u rallyu

03.03.2018. - Rally

Snježni 7. INA Rally Kumrovec 2018. otvorio novu sezonu Prvenstva Hrvatske u rallyu

Sada već tradicionalno Rally Kumrovec otvorio je novu sezonu Prvenstva Hrvatske u rallyu.

You have no rights to post comments