Šebalj i Klinc 3. nakon prvog dana


Prvi dan 34. INA Croatia Delta Rallyja Juraj Šebalj i Toni Klinc okončali su na trećem mjestu ukupnog poretka za Prvenstvo Europe, te na prvom mjestu Otvorenog Prvenstva Hrvatske kao i Prvenstva Hrvatske.

Nakon današnjeg trećeg brzinskog ispita došli su u vodstvo ukupnog poretka, no već na 5. brzinskom ispitu vodstvo su izgubili i pali na 6. mjesto. Zatim su iz 'brzinca u brzinac' ponovo vraćali pozicije da bi vrlo naporan i vruć dan na kraju završili ipak zadovoljni. Evo što su o današnjem danu sami rekli:

Juraj Šebalj: "Od ranog jutra smo išli dobro, no jučer smo imali problema sa stražnjim ovjesom, pa smo danas ipak krenuli sa dozom rezerve. Kada smo se uhodali sve je krenulo i prešli smo u vodstvo, no onda su opet krenuli problemi. Na Budinjaku smo nakratko izletjeli s ceste i otkinuli stražnji spojler. Zatim nam je na Plešivici pukla guma i opet smo pali u poretku. Uspjeli smo ponovo vratiti ritam i evo nas na trećem mjestu. Ne znam kako će konkurenciji (Super 2000) odgovarati Sljeme, to ćemo vidjeti sutra, no nekako upravo na tom brzinskom ispitu vidim našu najveću šansu za proboj ka prvom mjestu. Iako smo imali problema, današnji dan je pokazao pravu čar rallyja. Razlike u vremenima po brzinskim ispitima su vrlo male i mnogima su se dogodili pehovi kao i nama. Sutra je dug dan!"

Toni Klinc: "Bio je zaista jako naporan dan. Svi smo umorni i mi i mehaničari koji su slagali auto do 4 sata ujutro. Jedan od današnjih brzinskih ispta prošli smo upravo savršeno. Ja sam savršeno čitao, a Jura je savršeno slušao i vozio. Dogodio nam se peh sa gumom, ali problema su imali i najveći favoriti. Iskreno, osjećam se puno bolje kada smo 3. u poretku prije završnog dana nego kada bismo bili vodeći kao i lani. Lakše je napadati nego braniti vodstvo!"

You have no rights to post comments