Izjave vozača na cilju Delte


Napornih 18 brzinskih ispita završeno je, pobjednici su poznati, a najbolji europski i hrvatski vozači povjerili su svoje impresije s 34. Delte.


Juraj Šebalj
Nakon što nam je jučer pukla guma mislio sam da je sve gotovo. Kada smo došli do kraja brzinca i vidjeli da smo izgubili svega 45 sekundi, te da smo još uvijek u igri i da jakim tempom bez ijedne pogreške možemo preokrenuti stvari, krenuli smo u akciju. Konkurenti su jednostavno otpadali, što zbog tehničkih problema, a što zbog pogrešaka i mi smo iskoristili poznavanje domaćeg terena. Ipak, trebam pohvaliti fantastičan automobil koji je jučer i danas radio bez greške. Prije rallyja dečki su radili na autu do četiri ujutro da "poštelaju" neke stvari i ovo je rezultat ne samo Tonija i mene, već i cijelog tima.Dimitar Iliev
Nažalost imali smo puno tehničkih problema, no na kraju je jedino važno da smo ostvarili dobar rezultat. Sretan sam zbog toga, a moram pohvaliti i organizatore.

Simon Jean-Joseph

Žalostan sam jer smo izgubili rally zbog moje glupe pogreške. No danas smo uspjeli vratiti se na podij na zadnjem brzincu koji je bio izuzetno težak zbog kiše i skliske ceste. Uživali smo ovdje, dokazali da je Citroen C2 iznimno brz i osim moje pogreške sve je bilo perfektno. Čestitam Šebalju na pobjedi.

Michal Solowow

Organizacija odlična, brzinci zahtjevni, moja izvedba srednja. Izgubili smo treće mjesto na zadnjem brzincu, no Simon je bio brži cijeli rally i da mu nije pukla guma, mislim da bi on danas slavio u generalci.

Tomaž Kaučič

Na kraju moramo biti zadovoljni rezultatom, što je dugoročno najbitnije. Prvi smo u poretku Prvenstva Slovenije, no ostala je gorčina jer nam cijeli drugi dan auto nije radio kako treba. Prvi dan smo imali izvanredan tempo i bili konkurentni, no nažalost, što je tu je i možda slijedeće godine nešto napravimo. U svakom slučaju želim čestitati Šebalju na pobjedi koju je definitivno zaslužio.

Ivan Goran Čibej
Mislim da smo na kraju 10. što je vrlo dobar rezultat za nas. Na taj plasman sam i računao s obzirom na vozače koji su ispred nas. Kada se zna da nam je ovo druga Delta u životu i kakva je konkurencija, moramo biti zadovoljni. Brzinci su bili odlični, jučerašnji dan je konstantno bio naporan i puno teži od današnjeg. Važno je bilo preživjeti prvi dan tako da se danas može krenuti u podizanje tempa. Polako smo se dizali, ali ne pretjerano, jer u biti nismo imali koga hvatati. Najbitnije je da smo došli do cilja i želim sam sebi da slijedeće godine dođem da još jednu ovakvu Deltu.

Siniša Crnojević

Petak je bio strašno naporan, pogotovo Budinjak. Iscrpljujuće fizički, a potom i mentalno. Nakon Čakovca smo analizirali i saznali neke stvari, tako da je najveći cilj bio smanjiti razliku od dečki ispred nas. Nakon Budinjaka, već na Plešivici smo se znatno popravili, "skužili" kako se auto ponaša po zavojima i napravili 10. vrijeme generalke. Danas smo krenuli opuštenije, uz dobar tempo i manje oscilacije nego dan prije. Odradili smo dobar posao, vidljiv je napredak i po mom mišljenju, na sljedećem rallyju biti će još bolje.

You have no rights to post comments